Zelf Keramische
Tegels Leggen

Maak uw eigen afweging om zelf tegels te gaan leggen

Een goede voorbereiding

Besluiten om zelf een vloer te leggen doet men niet over een nacht ijs, zo ook niet bij een keramische tegelvloer. Er komt namelijk behoorlijk wat kijken bij het plaatsen van een vloer. Wanneer u besluit om zelf uw keramische tegels op de ondervloer te verlijmen is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van alles wat er moet gebeuren.

Voorbereiding is de sleutel bij het plaatsen van een vloer. Het is belangrijk dat de ondervloer volledig vlak is en dat de ondervloer uit het juiste materiaal bestaat. Heeft u bijvoorbeeld een anhydriet ondervloer, dan hecht de lijm mogelijk niet goed. Neem dus de juiste voorbereidingsmaatregelen om tijdens het leggen niet voor vervelende verassingen komen te staan. Zorg er ook voor dat u voldoende tegels koopt.

Secuur werk voor een mooi resultaat

Ook tijdens het leggen komen er allerlei voorschriften bij kijken. Zo is het zaak dat de tegels helemaal recht liggen, dus bedenk een goed punt van waaruit u kunt starten. Vaak is dit ter hoogte van een deur. Gebruik tegels uit verschillende pakken, zo zal het eventuele kleurverschil minder opvallen. Zorg dat u de juiste apparatuur in huis hebt om de tegels op maat te snijden. 

Denk ten slotte goed na over de materialen die u gaat gebruiken. Welke kwaliteit tegels gaat u gebruiken en welke lijm hecht het beste op de betreffende ondervloer. Veel om over na te denken. We raden u dan ook aan om vooraf goed advies de vragen aan een specialist. Zowel de kwaliteit van de tegel als het ambacht van het tegels leggen is van groot belang bij het eindresultaat.

Bezoek de tegelshowroom

In onze showroom kunnen we u een compleet en onafhankelijk advies geven over de verschillende tegelsoorten. We zullen u echter altijd aanraden om uw vloer door professionele tegelzetters te laten leggen. Dit heeft veel invloed op de levensduur van uw tegelvloer. Wanneer de tegels vakkundig geplaatst zijn zullen ze minder snel breken of loskomen van de ondervloer. Ook in de garantie is dit voordeliger, omdat u op deze manier niet alleen garantie krijgt op de tegel, maar ook op het opgeleverde eindproduct.

927