Waarom
keramische tegels?

Alle redenen om voor keramische tegels te gaan!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische tegels hebben alleen maar voordelen

Wat leuk dat u op zoek bent naar een nieuwe vloer en dat u zich oriënteert op een keramische tegelvloer. Keramische tegels zijn in opmars en worden een serieuze concurrentie voor de bestaande onderhoudsarme vloeren, zoals PVC. Velen vragen zich af waarom keramische tegels nu zo in trek zijn. Hieronder leggen we het u haarfijn uit. 

Allereerst zijn keramische tegels bijzonder onderhoudsarm. Het vereist geen ingewikkelde onderhoudsmethoden en reinigingsvoorschriften. Slechts preventief onderhoud, zoals een schoonloopmat en viltjes onder meubilair dat vaak verschuift is voldoende. Verder is stofzuigen en reinigen met warm water voldoende voor een keramische tegelvloer.

Tegels zijn onderhoudsvriendelijk

Naast dat keramische tegels onderhoudsarm zijn, zijn ze ook nog eens uitermate geschikt voor mensen met een allergie. Door de lage porositeit gaat vuil zich niet ophopen in de kleine openingen van de vloer. Wanneer u uw vloer naar behoren blijft reinigen is deze vloer uitermate geschikt voor mensen die snel een allergische reactie krijgen. Ook in combinatie met huisdieren is een keramische tegelvloer een aanrader, omdat haren makkelijk weggenomen kunnen worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt. 

Keramische tegels zijn duurzaam

Ook het duurzaamheidsaspect van keramische tegels geeft een antwoord op de vraag waarom keramische tegels als vloer zo geschikt zijn. Keramische tegels zijn op twee manieren duurzaam te noemen. Het ene aspect heeft te maken met de slijtvastheid van keramische tegels. In principe kunnen keramische tegels een leven lang mee. Ze verslijten nauwelijks en zijn uitermate sterk waardoor scheurvorming of barsten ook niet snel op zullen treden. Bent u uw keramische tegelvloer zat, dan is ook hier een duurzame oplossing voor te vinden. Keramische tegels worden namelijk vaak gerecycled, waardoor elke tegel een nieuw leven krijgt.

Tegels en vloerverwarming

Een ander aspect waardoor keramische tegels duurzaam te noemen zijn heeft te maken met vloerverwarming. Keramische tegels geleiden de warmte van vloerverwarming uitstekend, waardoor er nooit harder gestookt hoeft te worden dan waarneembaar is. Dit maakt de vloer ook geschikt om te combineren met vloerverwarming als hoofdverwarming. Er zijn dan geen extra radiatoren aan de muur meer nodig om uw woning te verwarmen. U bespaart zo op allerlei punten in uw woning. 

Mocht u nog twijfelen waarom keramische tegels een uitstekende keuze zijn, dan willen we u van harte uitnodigen in de showroom om de vloer zelf eens te beleven. In onze showroom hebben we een aantal tegels fysiek gelegd en ook een groot aantal op staal staan. Onze adviseurs staan van maandag tot zaterdag tot uw beschikking, om u alles te vertellen over keramische tegels. Welkom bij Knulst!

925