Voordelen van
Keramische Tegels

Alle positieve eigenschappen van keramiek op een rij

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Waarom u moet kiezen voor keramische tegels?

Een vloer is een van de meest prominente sfeermakers in een woning. Daarom is iedereen op zoek naar een vloer die past bij hun interieur en persoonlijke smaak. Een keramische tegels is zo’n vloer die door de vele mogelijkheden in elk interieurs past en ook voor elke persoonlijke stijl is wel een keramische tegelsoort te vinden. Dat, en nog veel meer voordelen krijgt u cadeau wanneer u kiest voor een keramische tegelvloer. Hieronder zetten we 10 voordelen voor u op een rijtje. 

De voordelen van keramiek

1. Voor elk interieur: zoals gezegd past een keramische tegel thuis in ieder interieur. Dat komt omdat de glazuurlaag van de tegel beslist hoe het er uit gaat zien. Zo zijn er keramische tegels met houtlook, marmerlook en zelfs karpetlook. 

2. Hygiënisch: een keramische tegelvloer is bijzonder hygiënisch. Door de hoge dichtheid van de tegel kan vuil zich niet in de vloer ophopen. Wanneer u dus gevoelig bent voor stof is zijn keramische tegels een uitstekende keuze voor een vloer. 

3. Brandveilig: in tegenstelling tot een houten vloer is een keramische tegel uiterst brandveilig en brandvertragend. We kunnen stellen dat keramische tegels een van de veiligste vloeren is in brandveiligheid. 

4. Duurzaam: een keramische tegelvloer is duurzaam in meerdere opzichten. Ten eerste wordt het gemaakt van producten die in overvloed in de natuur aanwezig zijn. Daarnaast is een keramische tegelvloer helemaal te recyclen en kan het dus een tweede leven gegeven worden.

5. Vloerverwarming bestendig: vloerverwarming werkt met bijna geen enkele vloer zo goed als met keramische tegels. De tegels geleiden de warmte namelijk uitstekend en is de warmte ook direct voelbaar. 

6. Onderhoudsarm: keramische tegels zijn bijzonder onderhoudsarm. De glazuurlaag zorgt ervoor dat de tegel niet poreus is en daarom niet snel vuil wordt. Het is dus niet nodig om de tegel te impregneren of allerhande onderhoud aan de vloer te plegen. 

7. Slijtvast: een keramische tegel is hardgebakken, op hoge temperatuur, en daarom een vloer die uw leven lang mee kan. Het is nauwelijks gevoelig voor krassen en zal daarom niet snel slijten.

8. Kleurvast: Uv-straling zorgt voor verkleuring van zo’n beetje alles wat kleur bevat. Ook bij vloeren komt verkleuring voor. Echter door de hoge temperatuur waarmee de glazuurlaag op de tegel gebakken is de tegel niet langer gevoelig voor Uv-straling en zal de verkleuring ook niet of nauwelijks optreden. 

9. Nauwelijks vlekgevoelig: vanwege de lage porositeit, of de hoge dichtheid van keramische tegels kunnen er bijna geen vlekken ontstaan. Enkele van de grootste vlekmakers zijn vet en rode wijn. Op vloeren met een hoge porositeit zou dit funest zijn, maar bij keramische tegels maken ze geen kans. 

10. Antislip: dit voordeel is niet geheel van toepassing op elke tegel, maar de meeste keramische tegels zijn antislip. Dit is voornamelijk van toepassing wanneer u besluit keramische tegels als badkamervloer aan te schaffen. Gladde tegels zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Met bijna elke keramische tegel haalt u een veilige vloer in uw badkamer.  

Showroom

Benieuwd naar alle eigenschappen van keramische tegels? Breng dan eens een bezoek aan onze showroom, waar u een vrijblijvend adviesgesprek krijgt en de tegels in het echt kunt bewonderen.

932