Keramische tegels
met Vloerverwarming

Voor optimaal comfort

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Tegelvloer met vloerverwarming

Wanneer een professionele vloerverwarminglegger gevraagd wordt welke vloer het beste werkt in combinatie met vloerverwarming, dan zal dit waarschijnlijk iets zijn in de richting van keramische tegels of gietvloeren. Dit heeft alles te maken met de warmtedoorlaatbaarheid van vloeren. Wist u dat Knulst Vloeren naast tegels ook hoogrendement vloerverwarming levert en legt? In onze showroom vertellen wij u er graag alles over.

Vloerverwarming geeft warmte

De warmtedoorlaatbaarheid van vloeren wordt aangegeven met de zogenaamde Rc-waarde. Hoe lager de Rc-waarde, hoe meer de warmte doorgelaten wordt. Niet alleen de Rc-waarde van de vloer telt mee in hoe goed de warmte door gelaten wordt, ook voor ondervloeren geldt een bepaalde Rc-waarde. De combinatie van beide Rc-waarden bepalen uiteindelijk hoe goed de warmte doorgelaten wordt. 

Rc-waarde van keramische tegels

Voor keramische tegels geldt over het algemeen een Rc-waarde van 0,02. Voor uw beeldvorming, de Rc-waarde van de meest warmtedoorlaatbare vloer is 0,18. Een keramische tegelvloer zorgt er dus voor dat de warmte erg goed doorgelaten wordt. Een bijkomend bijzonder groot voordeel is dat de tussenlaag tussen de vloerverwarming en tegel enkel krimpvrije mortel en tegellijm is. De Rc-waarde hiervan is verwaarloosbaar, omdat dit überhaupt niet in de buurt komt van de Rc-waarde van een standaard ondervloer.

Opbouw tegelvloer met vloerverwarming

Hoe ziet de opbouw van een keramische tegelvloer met vloerverwarming eruit? Afhankelijk van de soort vloerverwarming, waarvan natbouw de meest voorkomende is, worden er sleuven in de betonnen dekvloer gefreesd. Hier worden de verwarmingsleidingen in geplaatst, die weer aangesloten worden op de verdeler. De sleuven met daarin de leidingen worden dichtgesmeerd met krimpvrije mortel. Om de vloer af te maken rest ons niets anders dan tegellijm te smeren en de tegels hiermee vast te plakken. Hieruit blijkt dat de tegels zeer dicht bij de warmtebron, namelijk de verwarmingsleidingen, geplaatst worden. 

Tegels met vloerverwarming geeft comfort!

Omdat keramische tegels van zichzelf behoorlijk koud aanvoelen, is vloerverwarming onder een keramische tegelvloer wel een must. Voert u dit door in iedere ruimte in uw woning, wordt niet alleen het comfort verhoogt, maar ook de waarde van uw huis. Stelt u eens voor dat u ’s ochtends uit bed stapt op een aangenaam warme vloer. Door een keramische tegelvloer te combineren met vloerverwarming in de woonkamer, tovert u die ruimte in een keer om tot een aangename speelplek voor uw kind of een heerlijke slaapplek voor uw huisdier.

Bezoek de tegelshowroom

Mocht er bij u nog twijfel bestaan of vloerverwarming met keramische tegels werkt, of hoe dat nu precies in elkaar zit, dan adviseren we u om eens een bezoek te brengen aan onze showroom. Hier hebben we een grote collectie aan keramische tegels op staal en fysiek gelegd. Tevens kunt u hier de exacte productopbouw en alle onderdelen van vloerverwarming in levenden lijve aanschouwen. Onze adviseurs kunnen u op de hoogte brengen van alle mogelijkheden en al uw vragen beantwoorden. 

924