Travertin Tegels

Unieke steensoort met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan van Travertin

Naast marmer is ook travertin weer een veel geziene natuursteensoort in allerlei interieurs. Deze natuursteen heeft een grove structuur, grover dan bijvoorbeeld marmer. Travertin ontstaat in de buurt van heetwaterbronnen en geisers, beiden plekken waar veel kalk in het water zit. Travertin valt dan ook in de categorie zoetwaterkalksteen. Een wereldberoemde toepassing van travertin is het Colloseum, dat voor een deel gebouwd is van dit natuursteen. De grove structuur die kenmerkend is voor travertin komt door algen, planten en mossen die in het water op het kalksteen liggen. Vervolgens wordt dit alles bedekt onder een nieuw laagje kalk. Organismen als plantjes en mossen zijn helaas niet het eeuwige leven beschoren en zullen afsterven. De ruimte die tussen de laagjes kalk ontstaan zijn de kenmerkende gaatjes van travertin. 

Travertinlook keramische tegels

Travertin heeft een beige tot crèmige kleur, die varieert van heel licht naar donker. Omdat het een uniek steensoort is dat niet overal voorkomt, is het lastig om aan te komen. Een duurzamer alternatief voor travertin is de travertinlook keramische tegel. Keramische tegels hebben allerhande voordelen ten opzichte van de natuursteenvariant. Zo is een travertinlook keramische tegel krasbestendig en kleurvast, terwijl travertin zelf snel krast en verkleurd. Doordat travertin zo poreus is, werkt het als een spons en neemt het vocht snel op. Daardoor is travertin vlekgevoelig.

De gaatjes maken travertin echter wel tot de unieke steensoort die het is. Dit willen we natuurlijk terug laten komen in onze travertinlook keramische tegels, zonder het sponseffect. Door de vernieuwde printtechnieken die 3D-effecten goed kan weergeven lijkt het echt travertin, maar is het stukken onderhoudsvriendelijker en slijtvaster. In tegenstellig tot natuursteen worden keramische tegels niet dof en krijgt het niet snel krassen. 

Inspiratie en showroom

Travertinlook is toe te passen in iedere interieurstijl, of dat nou klassiek of modern is, van bohemian tot landelijk. Bezoekt u onze showroom ook eens om een compleet overzicht van onze travertinlook keramische tegels te krijgen. Onze adviseurs vertellen u graag alles over deze bijzondere tegelsoort.

Liever thuis orriënteren? Bekijk dan onze inspiratie-pagina boordevol schitterende interieurfoto's met tegelvloeren bij onze klanten thuis. Of vraag ons gratis inspiratie magazine aan. Dit inspirerende blad vol met orachtige foto's en vloersoorten wordt vervolgens binnen 3 dagen bij u thuisbezorgd.

1114