Natuursteen Tegels

Schitterende dessins met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan van natuursteen

Natuursteen is een gesteente dat in de natuur aangetroffen wordt en gebruikt wordt als bouwmateriaal. Een vorm waarin natuursteen vaak toegepast wordt, is tegels. Natuursteen tegels zijn in alle soorten, kleuren, vormen en maten verkrijgbaar. Natuursteen is dan ook een begrip in de breedste zin van het woord. Grofweg onderscheiden we natuursteen in drie soorten. Stollingsgesteente, zoals graniet, afzettingsgesteente, zoals zandsteen en metamorf gesteente, zoals marmer. Stollingsgesteente ontstaat onder de grond, wanneer magma stolt en het natuursteen onder enorme druk komt te staan. Metamorf gesteente staat ook onder enorme druk, maar verandert in tegenstelling tot stollingsgesteente van eigenschappen. Marmer, een van de bekendste metamorfe gesteenten was eerst kalksteen, maar veranderde in marmer door hoge druk en temperaturen.

Natuursteen heeft een aantal eigenschappen die het lastig maken om natuursteen tegels goed te onderhouden. Zo zijn de meeste natuursteensoorten, uitzonderingen daargelaten, ontzettend poreus. Vuil en vocht trekken snel in de tegel, waardoor er niet te verwijderen vlekken optreden. Bij het reinigen van natuursteen komt veel kijken en de meeste natuursteensoorten zullen snel achteruitgaan wanneer dit niet consequent gebeurt.

Natuursteenlook keramische tegels

Gelukkig is daar het alternatief, de keramische tegel, die de uitstraling heeft van elke natuursteensoort die u zich wensen kan, maar enorm slijtvast, onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk is. Keramische tegels worden gemaakt van natuurlijke mineralen, zoals zand en klei, en worden gebakken op hoge temperaturen. Door de glazuurlaag, waarmee de keramische tegel afgewerkt wordt, krijgt de tegel het uiterlijk van natuursteen, maar wordt het tegelijkertijd krasvast en slijtvast gemaakt. Keramiek heeft een hoge dichtheid, dus zal geen vloeistoffen opnemen en vlekken veroorzaken. Ook het reinigen en onderhouden van een natuursteenlook keramische tegelvloer zal weinig tijd in beslag nemen. Stofzuigen, dweilen en een enkele keer reinigen met een voorgeschreven schoonmaakmiddel is voldoende. 

Voordelen keramische tegels

Een andere reden om voor keramische tegels in plaats van echt natuursteen te kiezen is dat natuursteen uit groeves gewonnen wordt. Nu is dat op zich niet een probleem, maar deze groeves zullen ooit leeg raken. Keramiek is een uit de natuur samengesteld product, bestaande uit mineralen als zand en klei die in overvloed in de natuur aanwezig zijn. Daarnaast zijn keramische tegels volledig recyclebaar, dus met natuursteenlook keramische tegels kiest u te allen tijde voor een duurzame vloer. Duurzaam in de manier waarop het gemaakt wordt én duurzaam omdat het jaren mee gaat. 

Showroom en inspiratie

In onze showroom hebben wij een groot aantal soorten natuursteenlook keramische tegels voor u gepresenteerd staan. Van kwartsietlook tot marmerlook, van hardsteenlook tot leisteenlook. Elk natuursteensoort met haar eigen eigenschappen, die volledig terugkomen in de natuursteenlook varianten. Kom eens langs voor een oriëntatie bezoek en laat onze tegeladviseurs u meenemen in de wereld van natuursteenlook keramische tegels.

Nieuwsgierig? Bekijk dan alvast onze inspiratie-pagina of vraag ons gratis inspiratie magazine aan. Beiden staan boordevol stijlvolle interieurs met keramische tegelvloeren.

1117