Metallic / Metallook Tegels

Moderne industriële touch met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Metaallook / Metallic is dé interieurtrend

Interieurtrends blijven in ontwikkeling, ze komen op en verdwijnen weer. Een van die opkomende interieurtrends zijn de metaallook keramische tegels. Voorheen zag men dit vooral in industriële interieurs en was het voor de liefhebbers van een robuuste stijl. Tegenwoordig zien we het echter in een veel breder scala aan interieurstijlen terug.

Metallic / Metaallook tegels worden zoals de naam al zegt niet van echt metaal gemaakt. Het zijn keramische tegels die geglazuurd zijn met een metaallook glazuur. Hierdoor krijgen ze het uiterlijk van metaal, maar hebben ze de voordelen van keramiek.

Metallook en Metallic Keramische Tegels

Metaal als vloer komt niet voor en is praktisch onmogelijk. Toch kan de uitstraling van metaal een mooie toevoeging zijn aan uw woning. De manier om deze look toch in uw huis te creëren is door te kiezen voor keramische tegels met een metaallook. Binnen deze soort keramische tegels zijn weer allerlei varianten mogelijk. De kleur is altijd gebaseerd op een echte metaalsoort. Cortenstaal is een zeer bekend metaalsoort die kenmerkend is door de oxidatie van het oppervlak, waardoor het een roestkleur aan de buitenkant krijgt. De looks van dit cortenstaal zijn exact te kopiëren naar een keramische tegel. Kiest u voor een dergelijke metaallook tegel, dan bevat dit veel roestelementen. Het wordt dan ook wel roestlook keramische tegels genoemd. Er zijn echter nog vele andere toepassing van metaallook, van zinkkleur tot donkergrijs ijzerkleur en goudlook.

Verschil metallic en metaallook

Een tegelkleur die neigt naar goud, zilver of brons wordt vaak metallic genoemd. Tegels als deze glimmen vaak meer dan de metaallook tegels. De reden dat mensen voor metaallook tegels kiezen is dat het de perfecte uitstraling aan elke interieurstijl geeft. Heeft u een strak en modern interieur, dan valt uw keuze waarschijnlijk op een van onze grijze of beige metaallook keramische tegels. Een stoere en industriële interieurstijl zal eerder vragen om roestlook tegels.

Voor ieder wat wils dus, met metaallook keramische tegels. En vraagt u zich nog af waarom u voor keramische tegels moet gaan? Het is een vloersoort die ontzettend duurzaam en onderhoudsarm is. Angst voor vlekken is verleden tijd, omdat het waterafstotend en niet vlekgevoelig is. Reinigen van een keramische tegelvloer is zeer eenvoudig door te stofzuigen en zo nu en dan dweilen. Een kras- en slijtvaste vloer, dat is wat u in huis neemt wanneer u een metaallook keramische tegelvloer kiest.

Showroom en inspiratie

Voor een uitgebreid advies en een op maat gemaakt prijsvoorstel willen we u van harte uitnodigen in onze showroom. Hier kunnen wij u onze uitgebreide collectie van metaallook keramische tegels laten zien. Onze adviseurs voorzien u graag van een gedegen advies, afgestemd op uw persoonlijke woonsituatie en interieurwensen.

Liever eerst oriënteren? Bekijk dan onze inspiratie pagina of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Beiden staan boordevol schitterende interieurfoto's bij onze klanten thuis. Zij hebben hun woning opengesteld om anderen te inspireren met de mooiste vloeren van Knulst. 

1132