Emperador Marmer Tegels

Spaanse klasse met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan Emperador Marmer

Marmer kennen we in vele soorten en maten en gebruiken we wereldwijd voor verschillende doeleinden. Wit marmer met grijze aders, het zogenaamde Carrara marmer, ivoorkleurig marmer met zwarte aders, bekend als Calacatta marmer, roze marmer met donkere aders, u kunt het zo gek nog niet bedenken. Marmer is het ultieme natuurproduct dat door eenieder gewild is.

Een vrij onbekend soort marmer is het Spaanse Emperador marmer. Dit marmer is donkerbruin, bijna zwart van kleur en heeft lichte aders. De combinatie van donkerbruin met lichte aders geeft het marmer een gouden gloed. Emperador marmer is erg gewild in interieurs en zien we terug in verschillende afwerkingen. Van aanrechtblad tot wasbak, van badkamertegel tot vloer. Het veelvoorkomende witte marmer geeft uw woning een frisse uitstraling, terwijl het bruine Emperador marmer een warme ambiance creëert. Hoewel Italië bij uitstek het marmerland is, heeft ook Spanje een aantal mooie marmersoorten, waaronder dit unieke donkerbruine Emperador marmer.

Emperador marmerlook keramische tegels

Emperador marmer wordt zoals gezegd ook veel toegepast op vloeren en trappen. De luxe uitstraling die hierdoor gecreëerd wordt, is door velen gewenst. Maar om tot een weloverwogen besluit te komen, dient u op de hoogte te zijn van alle voor- en nadelen van Emperador marmer. En hier moeten de voordelen het helaas afleggen tegen de nadelen. Hoewel marmer ontzettend stijlvol is en jarenlang meegaat, behoeft het veel onderhoud om dit ook zo te houden. De hoge porositeit zorgt ervoor dat vocht snel opgenomen wordt in de tegel. Dit resulteert in venijnige vlekken die niet te verwijderen zijn. Om marmer dus mooi te houden behoeft het veel en zeer specifiek onderhoud. Al met al geen gemakkelijke vloer. Daarbij komt dat marmer een kostbaar natuurproduct is en dat het daarom ooit op zal raken.

Hoe kunt u dan toch een prachtige Emperador marmeren vloer in uw woning krijgen, zonder al deze vervelende nadelen? De keramische tegels van Knulst Vloeren bieden hierin de oplossing. Emperador marmerlook keramische tegels hebben de uitstraling van dit unieke Spaanse marmer, maar bieden u alle voordelen die u nodig hebt bij een vloer. Denk aan onderhoudsarm, duurzaam, slijtvast en zeer eenvoudig te reinigen. Doordat keramische tegels in fabrieken gebakken worden, zal dit nooit een schaarste product worden.

Keramisch marmer is duurzaam

Daarnaast zijn Emperador marmerlook keramische tegels veel duurzaamer als Emperador marmeren tegels, en ook nog eens zonder het specifieke en veelvuldige onderhoud. Onderhoud aan keramische tegels bestaat slechts uit dagelijks stofzuigen en wekelijks moppen. Voor een zo lang mogelijk plezier van uw vloer raden we aan om zo nu en dan gebruik te maken van een onderhoudsmiddel dat wij u adviseren.

Ook ligt de porositeit, de opname van vocht en vuil in de kleine 'poriën' van een vloer, hier extreem laag. De dichtheid van de Emperador marmerlook tegels is zeer hoog, waardoor het glas drinken dat over de vloer gaat nooit een groot probleem zal zijn. De hygiëne van keramische tegels ligt erg hoog, doordat vuil zich niet in de vloer kan nestelen. Vele voordelen van keramische tegels, met de luxe uitstraling van Emperador marmer. Gaat u ook voor een Emperador marmerlook keramische tegelvloer?

Inspiratie en showroom

Bent u inmiddels benieuwd naar de uitstraling van Emperador marmer? Bekijk dan de vele stijlvolle voorbeelden op onze inspiratie-pagina of vraag ons gratis inspiratie magazine aan. Bent u toe aan meer informatie of wenst u een gedegen advies, toegespitst op uw persoonlijke woonsituatie en wensen? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs in onze vernieuwde showroom! Welkom bij Knulst!

1129