Carrara Marmer Tegels

Italiaanse klasse met het voordeel van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan carrara marmer

Carrara is dé marmerstad van Italië. In de omgeving van deze stad zijn zo’n 300 marmergroeves, waar bijna smetteloos marmer uit voortkomt. Niet voor niets dat Michelangelo dit marmer voor zijn wereldberoemde kunstwerk ‘De David’ gebruikte. Carrara marmer staat bekend om haar helderwitte kleur met lichtgrijze aders.

Binnen de Carrara marmers zijn weer allerlei varianten. Een bekende is het Calacatta marmer, die ivoorkleurig met wat grotere grijze aders is. Donkergrijs tot blauwgekleurd marmer wordt Bardiglio genoemd en Arabesque marmer is marmer met netachtige aders. Al met al veel verschillende marmers, die allemaal vallen onder het Carrara marmer. Doorgaans wordt het witte marmer met grijze aderen hét Carrara marmer genoemd.

Carrara Marmerlook Tegels

Dit prachtige, helderwitte marmersoort is helaas wel erg poreus. Dit wil zeggen dat het erg gevoelig is voor vocht en vuil. Als vloer is het daarom ontzettend mooi, maar allesbehalve praktisch. Totdat u kennismaakt met de Carrara marmerlook keramische tegels van Knulst. Alleen door kenners van echt te onderscheiden en alle praktische voordelen die keramische tegels met zich meebrengen.

Keramisch marmer

Zo zijn keramische tegels gebakken, geglazuurd en vervolgens nog eens gebakken, waardoor een ijzersterke tegel gecreëerd wordt. Carrara marmerlook keramische tegels zijn ondanks hun witte kleur uiterst kleurvast, in tegenstelling tot Carrara marmer, wat slechts maanden na plaatsen al gaat vergelen. Daarnaast zijn Carrara marmerlook tegels ook amper vlekgevoelig. Een omgevallen glas rode wijn zou een ramp zijn bij de marmertegel, maar in het geval van keramische tegels is er niets aan de hand. Ten slotte is een keramische tegel zeer hygiënisch. Door de hoge dichtheid van keramische tegels kunnen stofmijt en andere micro-organismen zich niet vestigen in de vloer. Door de poreusheid (de aanwezigheid van kleine openingen) in natuurlijk Carrara marmer, wordt wel vocht en vuil vastgehouden.

Inspiratie en showroom

Aan de Carrara marmerlook keramische tegel heeft u een onderhoudsarme, slijtvaste en zeer duurzame tegel. De prachtige uitstraling van Carrara marmer, maar dan gecombineerd met alle voordelen van een keramische tegel. Bekijk op onze inspiratie-pagina vele stijlvolle voorbeelde van interieurs met marmeren keramische tegels. Liever offline oriënteren? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan. Ervaar zelf ons grote aanbod aan keramische marmerlook tegels door een bezoek te brengen aan de Knulst Vloeren showroom.

1130