Calacatta Marmer Tegels

Italiaanse elegantie met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan van calacatta marmer

Een eeuwenoud marmersoort is het Calacatta marmer. Dit marmersoort komt uit de Apennijnen uit Italië. Italië staat bekent om haar grote marmergroeven en de vele verschillende soorten marmer die hierin voorkomen. Calacatta marmer is dus een van de marmersoorten die in deze steengroeven voorkomt. Het werd in het verleden al veel toegepast in Italië zelf, zoals in de Kathedraal van Milaan en de Dom van Florence.

Het kalksteen in deze groeven verandert in marmer, door de enorme druk die op het natuursteen staat. De eventuele aanwezige fossielen worden vernietigd en een pure vorm van calciumcarbonaat ontstaat. De typerende aderen die altijd in marmer voorkomen, ontstaan door vuil in de oorspronkelijke kalksteen. Calacatta marmer heeft van zichzelf een ivoorwitte kleur en heeft grijze en zwarte aderen.

Calacatta marmerlook

Calacatta marmer is prachtig om te zien, maar als tegel erg onpraktisch. Het is een zeer poreuze steensoort, waardoor het als vloer erg kwetsbaar is. Denk bijvoorbeeld aan vloeistoffen die over de vloer gaan. Dit wordt in een mum van tijd opgenomen door de vloer, waardoor de vlek altijd te zien zal zijn. Ook ander vuil wordt snel opgenomen door deze steensoort.

Toch graag een Calacatta marmeren vloer in uw huis, maar dan zonder al deze nadelen? Dat kan! U kiest dan simpelweg voor de Calacatta marmerlook keramische tegels. Keramische tegels worden gemaakt van zuivere mineralen als zand en klei, afkomstig uit groeves. Deze worden op zeer hoge temperatuur gebakken. Vervolgens wordt er een toplaag op de tegel bevestigd, die de kleur en het patroon bepalen. Dit wordt vervolgens nog een keer afgebakken, waardoor een keihard en duurzaam product ontstaat.

Calacatta marmeren keramische tegel

Een Calacatta marmeren uitstraling, maar dan met alle voordelen van een Calacatta marmerlook tegel. Een keramische tegel is niet poreus, waardoor het vloeistoffen en vuil niet opneemt. Een ideale vloer voor in een keuken of badkamer dus. Omdat keramische tegels uitstekend werken met vloerverwarming, is een Calacatta marmerlook vloer de juiste keuze voor iedere ruimte in het huis. Ten slotte is een marmerlook keramische tegel onderhoudsarm, wat inhoudt dat er weinig tot geen specifiek onderhoud aan de tegel hoeft te gebeuren. Slechts dagelijks stofzuigen en wekelijks dweilen is voldoende.

Showroom en inspiratie

Wilt u oriënteren op een keramische tegelvloer? Bekijk dan onze inspiratie-pagina boordevol stijlvolle interieurs met keramische tegels die bij Knulst verkrijgbaar zijn. Liever vanaf de bank oriënteren? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan.

Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige natuursteenlook? In de showroom van Knulst Vloeren hebben we een groot aantal marmerlook soorten uitgestald, waaronder de Calacatta marmerlook. Onze vloerenadviseurs weten hier alles vanaf en kunnen u voorzien van een uitgebreid advies.

1131