Marmer Tegels

Luxe uitstraling met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan van Marmer

Marmer is een steensoort dat iedereen bekent in de oren klinkt. Bij marmer spreken we van een metamorfologisch steensoort. Metamorfose is een ander woord voor gedaanteverwisseling. In het geval van marmer verandert kalksteen door de hoge druk en temperaturen in marmer. De fossielen die in natuursteen voorkomen, zoals bijvoorbeeld Belgisch hardsteen, worden door de hoge druk vernietigd en zijn dan ook niet terug te vinden in marmer. Marmer wordt getypeerd door de lijnen en aders die door de natuursteen lopen. Dit is vuil dat in de steen geperst is. Het zuivere marmer, zonder lijnen en aders, is uiterst zeldzaam en wordt nauwelijks meer gevonden

Soorten marmer

Marmer wordt voor allerhande doeleinden gebruikt, zowel in interieur als exterieur. In interieurs zien we marmer terug als aanrechtbladen, trappen, tafels en natuurlijk als vloertegels. Omdat marmer een ontzettend breed begrip is, heeft ieder soort weer een eigen naam. De meeste marmersoorten worden vernoemd naar de plek waar ze gewonnen worden, zoals het welbekende Italiaanse Carrara marmer of de Calacatta marmer. Er zijn ook minder bekende, maar zeker niet minder stijlvolle, marmersoorten zoals het Spaanse Emperador marmer. Stuk voor stuk prachtige marmersoorten met elk een eigen unieke tekening.

Marmerlook keramische tegel

Marmer is een natuurproduct en daarom een zeer kostbaar product. Het betekent ook dat het uitputtelijk is, dus dat de steengroeven een keer leeg zullen raken. Een duurzamer alternatief hiervoor is een marmerlook keramische tegel. In tegenstelling tot marmer bestaat een keramische tegel uit verschillende natuurlijke mineralen, zoals zand en klei. Dit wordt gebakken en vervolgens geglazuurd, waarna er een marmerlook ontstaat. Doordat het geglazuurd is, is de marmerlook tegel ontzettend sterk en eenvoudig in onderhoud. Ook wanneer er vloeistoffen of vuil op de vloer belanden, kan dit eenvoudig gereinigd worden. Echt marmer is hier uiterst gevoelig voor. Mocht dit natuurproduct in aanraking komen met bijvoorbeeld frisdrank, dan treedt er al snel een niet te verwijderen vlek op.

Inspiratie en showroom

Marmer is in allerlei kleurtinten te krijgen, variërend van grijs en wit tot roze. Zwart marmer is officieel geen echt marmer. De marmerlook keramische tegels van Knulst zijn in alle marmertinten verkrijgbaar, zelfs in het zwart. Benieuwd naar inspirerende interieurs met onze keramische tegels? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag een gratis inspiratie magazine aan. Bent u uitgekeken? Wij heten u hartelijk welkom in onze vernieuwde showroom boordevol tegels met zorg voor u geselecteerd. Onder het genot van een kopje koffie voorzien wij u graag van een vrijblijvend advies. Welkom bij Knulst!

1118