Kwartsiet Tegels

Flamboyante tegel met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan van Kwartsiet

Kwartsiet is een bekend natuurproduct dat veel toegepast wordt op trappen, vloeren en ook wanden. Het is een natuursteensoort dat voorkomt in veel verschillende kleuren. Geen tegel is hetzelfde en binnen een kleursortering variëren de kleuren ook weer. Kwartsiet komt voor in de tinten crème, geel, rood en (donker)grijs. 

Kwartsiet is een metamorf gesteente, wat wil zeggen dat het uiterlijk en de eigenschappen van het steensoort veranderen. Zo zijn bijvoorbeeld marmer en leisteen ook een metamorf gesteente. Kwartsiet is opgebouwd uit verschillende grondstoffen, waaronder het mineraal kwarts. In eerste instantie is kwartsiet niet meer dan kwartszand dat samengeperst werd tot zandsteen. Echter wordt door beweging in de aardkorst het kwartszandsteen aan enorme druk blootgesteld. In combinatie met extreem hoge temperaturen wordt zandsteen omgevormd naar kwartsiet.

Keramisch kwartsiet

Uniek aan natuursteen als kwartsiet is dat het in een groeve wordt gewonnen, waarbij het slechts van de rotsen gekloven wordt. Er wordt een tegel van gemaakt, maar het oppervlak van deze tegel wordt verder niet bewerkt. Dit zorgt voor een ruw oppervlak waardoor er van nature al een hoge antislipwaarde op de vloer aanwezig is.

Bij Knulst Tegels zijn deze prachtige kwartsiet tegels in de keramische tegelvariant verkrijgbaar. Kwartsietlook keramische tegels hebben allerlei voordelen ten opzichte van de natuursteenvariant. Over de gelijkenis bestaat geen twijfel, het oppervlak van een kwartsietlook keramische tegel is niet te onderscheiden van kwartsiet natuursteen. De ruwe structuur is exact nagemaakt, maar met als voordeel dat het bij kwartsietlook keramische tegels blootsvoets altijd aangenaam aanvoelt. 

Kwartsietlook keramische tegels

Kwartsietlook keramische tegels heeft een streepje voor wanneer het gaat om duurzaamheid. De groeves waaruit kwartsiet gewonnen wordt zullen een keer leeg raken. Keramische tegels worden gebakken van grondstoffen die onuitputtelijk zijn, evenals dat keramische tegels uitstekend gerecycled kunnen worden. Daarnaast is de kwartsietlook keramische tegel een duurzame keuze omdat het een slijtvaste en onderhoudsarme vloer is. Doordat de vloer op 1100+˚C gebakken wordt, is het ijzersterk en krasvast. Ook aan de keramische tegel wordt een antislipelement toegevoegd, om het zo echt mogelijk op het natuurproduct te laten lijken.

Tot slot is kwartsiet gevoelig voor bepaalde zuren en agressieve schoonmaak-middelen. Kwartsietlook keramische tegels zijn perfect bestand tegen allerhande vlekken, van vet tot zuren, van water tot rode wijn. Met een kwartsietlook keramische tegel heeft u de perfecte vloer voor elke omstandigheid.

Inspiratie en showroom

Bent u inmiddels benieuwd naar de mogelijkheden met kwartsiet keramische tegels van Knulst Vloeren? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag ons gratis inspiratie magazine aan. Beiden staan boordevol stijlvolle interieurs met tegels bij onze klanten thuis. Speciaal voor u hebben zij hun woning opengesteld. Liever fysiek orriënteren? Breng dan een bezoek aan onze vernieuwde showroom. Onder het genot van een kop koffie vertellen onze adviseurs u graag alles over keramische tegels. Welkom!

1120