Keramisch Visgraatparket

Tijdloos en elegant met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Visgraat is de trend

Er gaat geen interieurtijdschrift open zonder dat er een sfeerfoto met visgraatvloer te zien is. Dit is ook niet bijzonder, omdat het de populairste vloer van dit moment is. Het visgraatpatroon is verkrijgbaar in houtPVC en keramische tegels. 

Keramisch visgraatparket is een upcoming trend en heeft als vloer een van de beste voorwaarden. Dat komt omdat een keramische tegel bijzonder onderhoudsarm en slijtvast is. Een keramische tegel wordt op temperaturen tussen de 1100 en 1300 ˚C gebakken, waardoor er een keihard eindproduct ontstaat. Een keramische tegel, en daarmee ook keramisch visgraatparket, heeft een hoge dichtheid, waardoor het waterbestendig en vuilafstotend is.

Keramische visgraat tegels

Waaruit bestaat nu de afweging tussen een houten visgraatvloer of een keramisch visgraatparket? Een houten visgraatvloer geeft een warme uitstraling. De printtechniek van keramisch parket is inmiddels zo ver doorontwikkeld dat dit exact nagemaakt kan worden. De echte warmte die een houten visgraatparket afgeeft, is bij keramisch visgraatparket alleen te bereiken door middel van vloerverwarming. Daarbij komt wel weer dat keramische tegels warmte afkomstig van vloerverwarming uitstekend geleiden en lang vasthouden. De warmte is dus wel te creëren. 

Keramisch visgraatparket is niet alleen in houtlook verkrijgbaar, maar is in elke denkbare afwerking mogelijk. Keramisch parket in betonlook of keramisch parket met een mooie kleur, het kan allemaal. Een interieurtrend die we de laatste tijd weer veel zien is keramisch visgraatparket dat niet alleen op de vloer gelegd wordt, maar ook doorloopt op de muur. Zo creëer je een uniek geheel.

Voordelen van keramiek

Keramisch visgraatparket is in elke ruimte van het huis geschikt. In de badkamer is het goed bestand tegen vocht, in de keuken kan het goed tegen hitte en in de woonkamer en slaapkamers geleidt het de warmte van vloerverwarming uitstekend waardoor het comfort in uw woning naar nieuwe hoogten stijgt. Keramisch parket is zeer duurzaam, waardoor u jarenlang plezier hebt van uw parketvloer zonder hier al te veel onderhoud aan te plegen. 

Onderhoud bij een houten vloer bestaat uit het zo nu en dan opnieuw schuren en oliën of lakken van de vloer. Voor het reinigen van een houten parketvloer raden we aan om een stofzuiger met parketborstel te gebruiken en altijd te dweilen met een speciale reiniger. Keramisch visgraatparket daarentegen kan gedweild worden met enkel water en behoeft weinig tot geen onderhoud.

Voor keramisch parket geldt dat het een zeer kleurvast product is. Elk materiaal verkleurd door de tijd heen, maar bij keramische tegels zal dat dit zeer minimaal zijn. Hout daarentegen is minder kleurvast en dan ook zal sneller verkleuren.

Inspiratie en showroom

Of uw keuze nu valt op een houten parketvloer of op keramisch parket, het is een zeer persoonsgebonden keuze. We raden u aan om eens langs te komen in onze showroom, zodat u de verschillen in real-life kunt ervaren en op basis daarvan een weloverwogen keuze kunt maken. Onze adviseurs geven u onder het genot van een kopje koffie graag een gedegen advies, afgestemd op uw persoonlijke woonsituatie en wensen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan alvast onze inspiratie-pagina of vraag een gratis inspiratie magazine aan. Wij inspireren u graag met een keur aan stijlvolle interieurs met visgraat vloeren. 

1128