Keramisch Parket

Natuurlijke touch met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische parket tegels

Keramisch parket is niet meer dan een parketvloer, gemaakt van keramische tegels. De keramische tegels zijn in dit geval niet in de bekende vierkante of rechthoekige vorm, maar in de vorm van stroken. Keramisch parket wordt ook wel een houtlook tegelvloer genoemd. De vele mogelijkheden die een houten vloer u biedt, zijn ook terug te vinden bij keramisch parket. Van traditioneel eiken tot tropische houtsoorten, werkelijk alles is toe te passen op keramisch parket. De technologie is haar tijd ver vooruit en keramisch parket is op het oog bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Dit komt omdat het reliëf en de noesten ook terugkomen in keramisch parket. Ook de voeg, die nodig is bij de afwerking van tegels, wordt zo toegepast dat het past binnen het keramische parket. 

Duurzaam natuurproduct

Bent u op zoek naar een parketvloer met een mooi patroon of een unieke legvorm? Ook dit is mogelijk bij keramisch parket. Van visgraat tot rechte stroken, van Hollands patroon tot Hongaarse punt. Keramisch parket is ook nog eens in een breed scala aan kleuren beschikbaar. De natuurtinten van hout, maar ook wit, grijs of zwart zijn kleuren die gemakkelijk toegepast kunnen worden op keramisch parket. 

Welke afweging wordt nu gemaakt bij het kiezen tussen een houten parketvloer of keramisch parket? Allereerst zijn beide vloersoorten natuurproducten en erg duurzaam. Het verschil in deze duurzaamheid zit hem echter in hoe de vloer onderhouden wordt. Keramisch parket gaat gemakkelijk een leven lang mee, zonder dat hier veel onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Een houten vloer gaat ook zeker een leven lang mee, maar vereist wel het nodige onderhoud. Zo nu en dan opnieuw in de olie of de lak zetten is hier onderdeel van. 

Houtlook Tegelvloer

Daarnaast is keramisch parket uitstekend geschikt wanneer u een hout(look) vloer door wilt leggen in de natte ruimtes van uw woning. Zo is een houten vloer absoluut niet geschikt voor in een badkamer, maar kunt u de sfeer van een houten vloer in uw badkamer wel creëren door middel van keramisch parket. 

Omdat keramisch parket perfect waterbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook een uitstekende vloer om in de keuken te laten leggen. Zo hoeft u niet bang te zijn voor vetvlekken of drinken dat gemorst is. De reden hiervoor is de lage porositeit van een keramische tegelvloer. De vloer is zeer dicht, in tegenstelling tot een houten vloer. Vuil gaat dan ook niet makkelijk in keramisch parket zitten. Dit is natuurlijk ideaal wanneer u kinderen heeft, die dagelijks op uw vloer spelen.

Ideale parketvloer

Kiest u voor keramisch parket, dan kiest u voor een duurzame vloer. Vanwege de hoge krasbestendigheid en het weinige onderhoud is het de ideale vloer. Toch blijft de keuze tussen hout en keramisch parket een persoonlijke keuze. Beide zijn een goede optie, maar om een weloverwogen keuze te maken raden wij u aan om in onze showroom het verschil te ervaren.

Inspiratie

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van keramiek? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan. Een magazine boordevol inspirerende foto's bij onze klanten thuis. Liever online oriënteren? Bekijk dan onze inspiratie-pagina op deze website.

1127