Graniet Tegels

Natuurlijke touch met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan Graniet

Het wereldwijd meest voorkomende gesteente is het welbekende graniet. Graniet staat bekend als een keihard natuurgesteente. De manier waarop graniet ontstaat is heel uniek, het is namelijk een stollingsgesteente. Stollingsgesteente ontstaat ondergronds door het stollen van magma. Diep in de grond krijgen mineralen de kans om tijdens de afkoeling en het stollen van magma te kristalliseren. Deze kristallen zijn zichtbaar in granieten tegels of aanrechtbladen en maakt graniet tot een uniek natuurproduct.

Graniet wordt veel gebruikt om tegels van te maken, welke toegepast worden op vloeren en (sanitair)wanden. De aanwezigheid van bepaalde mineralen bepaalt de kleur van een granieten vloer. Doordat het duizenden jaren heeft kunnen stollen is het keihard geworden, met als gevolg dat het zeer krasbestendig is. 

Granietlook keramische tegels

Toch wordt door onze klanten vaker de voorkeur gegeven aan een granietlook keramische tegel. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste is de technologie en de printtechniek van keramische tegels zo ver, dat het met het blote oog niet van echt graniet te onderscheiden is. De typerende kristallen van graniet zijn ook terug te vinden in de granietlook tegels. Zo uniek als graniet van zichzelf is, zo uniek kan het tegenwoordig gemaakt worden in de vorm van keramische tegels. 

Daarnaast heeft graniet de eigenschap dat het licht poreus is. Dit wil zeggen dat de poriën in het gesteente gemakkelijker vocht en vuil opnemen, in tegenstelling tot keramische tegels die een zeer hoge dichtheid hebben. Wijn, zure materialen als citroen en zuur schoonmaakmiddel zullen blijvende schade aanbrengen aan uw granieten vloer. Graniet vraagt hierdoor om veel oplettendheid en frequent onderhoud. Bij veel gebruik zal het oppervlak van uw granietvloer ook nog eens matter worden. 

Bij granietlook keramische tegels zult u zich geen zorgen hoeven te maken om bijtende vloeistoffen en zal ook de frequentie van het onderhoud een stuk lager liggen. Ondanks dat graniet een van de hardste steensoorten is, zijn en blijven keramische tegels harder en dichter en zijn dus altijd beter bestand tegen vocht en vuil. Granietlook keramische tegels zijn vele malen onderhoudsvriendelijker. 

Van beide vloersoorten zult u jarenlang, zo niet levenslang, plezier hebben. Het grote verschil zit hem echter in de hoeveelheid energie die u in uw vloer wilt stoppen. Met granietlook keramische tegels heeft u jarenlang plezier zonder moeilijke onderhoudsinstructies. U behaalt hetzelfde resultaat met natuurlijke graniettegels, onder voorbehoud dat u hier veelvuldig onderhoud aan zal moeten plegen. 

Inspiratie en showroom

Bij Knulst Vloeren zijn granietlook tegels in verschillende kleuren verkrijgbaar. Breng eens een bezoek aan onze showroom voor een volledig overzicht aan mogelijkheden. Liever eerst thuis orriënteren? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag ons gratis inspiratie magazine aan. Beiden staan boordevol met stijlvolle vloerideeën om u te inspireren. 

1119