Chinees Hardsteen Tegels

Ambachtelijke tegelvloer met de voordelen van keramiek

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan van Chinees Hardsteen

Chinees hardsteen komt zoals de naam al zegt uit China, voornamelijk uit de regio Qing Dao. Hier zijn immense steengroeves waar Chinees hardsteen uit gedolven wordt. Mocht de naam Chinees hardsteen u niet bekend voorkomen, dat kan. Het is namelijk ook gangbaar onder de namen Arduin, Aziatisch blauwsteen of blauw hardsteen

Een ander bekend soort hardsteen is Belgisch hardsteen. De twee soorten verschillen natuurlijk van elkaar, omdat het in twee totaal verschillende klimatologische omgevingen gevormd wordt. Toch doen ze niet voor elkaar onder in kwaliteit. 

Chinees hardsteen heeft kenmerkende witte kalkbolletjes, ook wel dolomiet genoemd. Na verloop van tijd kan dit gaan verkleuren tot een bruine kleur. Een kleurvast alternatief voor Chinees hardsteen is een Chinees hardsteenlook keramische tegel. Deze is bijzonder kleurvast en is ook minder gevoelig voor krassen dan het hardsteen. 

Chinees hardsteenlook keramische tegel

Chinees hardsteenlook heeft enkele voordelen ten opzichte van Chinees hardsteen. Zo bent u met keramische tegels verzekerd van een constante kwaliteit omdat ze in een fabriek gemaakt worden. Dat maakt keramische tegels dan ook direct maatvast.  

Een van de grootste voordelen van Chinees hardsteenlook tegels is de niet-poreusheid van de tegel. Door de hoge dichtheid gaat vocht en vuil niet in de tegel zitten. Dit zorgt voor een hygiënische vloer, wat ideaal is in combinatie met kinderen of huisdieren. 

Het reinigen van Chinees hardsteen vereist veel precisie en dient consequent te gebeuren. Keramische tegels daarentegen zijn eenvoudig in onderhoud en reiniging. Dagelijks stofzuigen en wekelijks nat dweilen is voldoende om de vloer jarenlang mee te laten gaan. Doordat de vloer niet gevoelig is voor krassen, is het een duurzame vloer waar u uw leven lang plezier van kunt hebben. 

Inspiratie en showroom

Bent u inmiddels benieuwd naar de stijlvolle mogelijkheden met Chinees hardsteenlook keramische tegels? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag een gratis inspiratie magazine aan. Elk boordevol met inspirerende recent opgeleverde vloeren bij onze klanten thuis.

Vloeren fysiek bekijken of vrijblijvend advies nodig? Bezoek dan onze sfeervolle showroom waar een enorme collectie uiteenlopende vloeren met zorg voor u gepresenteerd zijn. Onder het genot van een kop koffie voorzijn wij u graag van advies toegespitst op uw persoonlijke woonsituatie en wensen.

1125