Cementlook Tegels

Natuurlijke tinten met een industriële uitstraling

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Cement vloer

Een door ieder bekend bouwmateriaal is cement. Maar wist u dat cement ook veel gebruikt wordt als vloer? Veel dekvloeren zijn gemaakt van cement. Cement is een zogenaamd hydraulisch bindmiddel. Dat wil zeggen dat wanneer het in aanraking komt met water, de substantie uithardt. Het is ijzersterk en extreem slijtvast.

In vrijwel iedere woning ligt een cementvloer als dekvloer. Het grote nadeel van cement is echter dat het alleen optimaal is als dekvloer, niet als leefvloer. De reden dat het niet als eindvloer gebruikt kan worden, is dat cement erg broos is. Vlekken, vuil en andere oneffenheden zijn goed zichtbaar en zijn ook niet meer te verwijderen. Mocht u per se een cementvloer als leefvloer willen hebben, dan zal deze afgewerkt moeten worden. En dan nog blijft het een onmogelijke vloer om goed schoon te houden. Ten slotte is een cementvloer erg nadelig omdat het veel te ruw is om aangenaam op te lopen. Het is perfect voor in grote hallen of schuren, maar voor leefgemak in woningen niet geschikt.

Cementlook keramische tegels

Cement heeft als gevaar dat het kan krimpen tijdens het drogen. Het gevolg hiervan is dat het gaat scheuren. Scheuren in een leefvloer, dat wil niemand. Een onderhoudsarm en oersterk product, met dezelfde uitstraling als die van een cementvloer, zijn cementlook keramische tegels. Deze hebben veel weg van de betonlook keramische tegels, en geven een stijlvolle uitstraling aan uw woning.

Wanneer u kiest voor cementlook keramische tegels, dan kiest u voor een duurzame, slijtvaste en onderhoudsarme vloer. In tegenstelling tot de zeer broze cementvloer, kan een cementlook keramische tegelvloer echt alles hebben. Van rode wijn tot vuil en stof, uw keramische tegelvloer houdt bijna alles tegen. Slechts dagelijks stofzuigen en wekelijks vochtig afnemen is voldoende om uw vloer te reinigen. Om optimaal van uw keramische tegelvloer te kunnen genieten, raden wij aan om uw vloer zo nu en dan te reinigen met een door ons geadviseerd reinigingsmiddel. We raden u sterk af om uw cementlook tegels te reinigen met chloor of een ander agressief reinigingsmiddel.

Wanneer u een Knulst cementlook keramische tegelvloer aanschaft, zult u van ons alle benodigde onderhouds- en reinigingsinstructies ontvangen. Zo zorgen we er samen voor dat u een leven lang plezier heeft van uw cementlook keramische tegels.

Inspiratie en showroom

Bent u benieuwd naar alle stijlvolle mogelijkheden met cementlook tegels? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag ons gratis inspiratie magazine aan. Bent u toe aan het bekijken van fysieke tegels? U bent van harte welkom in onze showroom! Onze adviseurs voorzien u graag van een vrijblijvend gedegen advies alvorens u een tegelvloer aanschaft. Welkom bij Knulst!

1123