Betonlook Tegels

Voor de ultieme industriële uitstraling!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Betonlook keramische tegelvloer

Dé interieurtrend op dit moment is een betonvloer of een betonlookvloer. De strakke, neutrale uitstraling die beton met zich meebrengt past in vrijwel ieder interieur. Beton als vloer is een samenstelling van cement, water en granulaat. Het is een steenachtig product dat in de oudheid al door de Romeinen gebruikt werd. 

Beton is steenachtig materiaal, dat ontstaat door cement en granulaat als zand en grind te mengen met water. De holtes tussen het grind worden dan gevuld met zandkorrels, waarna cement de verschillende korrels aan elkaar plakt. Door de juiste samenstelling en de juiste hoeveelheden te gebruiken ontstaat een oersterk product. De juiste hoeveelheden zijn hierbij uiterst belangrijk, omdat dit bijdraagt aan de hardheid van beton. 

Beton als vloer

Zoals gezegd wordt beton al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal. Ook kennen we beton al langer als dekvloer. Maar beton als gewone vloer is iets van de laatste jaren. Het heeft als voordeel dat het naadloos, echter staat hier een nadeel tegenover. Dit is dat beton een ontzettend gevoelig product is. Water trekt direct in beton, waardoor de vlek altijd zichtbaar zal zijn. Moet u zich voorstellen wat er gebeurt wanneer er rode wijn over een betonvloer gaat. Daardoor is het altijd praktischer om te kiezen voor een betonlook gietvloer of voor een betonlook keramische tegelvloer.

Betonnen tegels van keramiek

Gelukkig is er een onderhoudsarm en oersterk alternatief voor de strakke betonvloer: Een keramische tegel in betonlook. De strakke look van een betonvloer, gecombineerd met alle voordelen die een keramische tegel met zich meebrengt. Een keramische tegel is opgebouwd uit verschillende lagen keramisch materiaal. Keramiek bestaat op haar beurt weer uit zand, klei en allerlei vergelijkbare natuurlijke substanties. Dit wordt geperst en gebakken, waarna een keihard en slijtvast product ontstaat, een product dat nauwelijks gevoelig is voor vuil en vocht. Een keramische betonlook tegelvloer is gemakkelijk te reinigen en onderhouden. Dit maakt het tot een aantrekkelijke vloer, waarin de uitstraling van een betonvloer gecombineerd wordt met een vloer die onderhoudsarm is. 

Inspiratie

Benieuwd naar de vele mogelijkheden met keramische tegels? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan boordevol recent opgeleverde vloerprojecten bij onze klanten thuis. Liever online oriënteren? Dat kan via onze inspiratie-pagina.

Showroom

Bent u uitgekeken? Dan heten wij u van harte welkom in onze vernieuwde showroom! Een aantal stijlvolle keramische tegelvloeren hebben wij fysiek in onze showroom gelegd. De andere tegelsoorten hebben wij op groot formaat overzichtelijk voor u gepresenteerd. Laat u gerust deskundig adviseren door onze vloerspecialisten en ontvang een voorstel op maat. Onder het genot van een kop koffie bespreken we samen de wensen. Welkom bij Knulst Vloeren!

1122