Belgisch Hardsteen Tegels

Ambachtelijke tegelvloer uit de regio

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische tegelvloer in Belgische hardsteenlook

Belgisch hardsteen, een uniek natuurproduct met een blauwgrijze kleur. Belgisch hardsteen is onder vele andere namen vindbaar, zoals blauw hardsteen, hardsteen, Arduin of Petit Granit. Bijzonder kenmerkend voor Belgisch hardsteen is dat het opgebouwd is uit fossielen. Deze kleine fossielen zijn diertjes met een kalkskelet die op de zeebodem leefden. Naast deze fossielen bestaat Belgisch hardsteen uit calcietafzetting en crinoïden, resten van zeelelies. Deze combinatie heeft er in de loop van vele jaren voor gezorgd dat er een blauwe hardstenen laag ontstaan is.

Het Belgische hardsteen specifiek komt hoofdzakelijk voor in de Ardennen. Het kalksteen daar bevat een groot percentage organisch materiaal. Combineer dit met zwavelhoudende materialen en wederom fossielen en het Belgisch hardsteen is geboren. Doordat het gesteente zo hard en dicht is, wordt het in de volksmond ook meer dan eens Petit Granit genoemd. Let echter wel: graniet is een stollingsgesteente en Belgisch hardsteen is een afzettingsgesteente.

Belgisch hardsteenlook vloer

Natuursteen, met name Belgisch hardsteen, staat erom bekend dat het erg vlekgevoelig is. Daarnaast behoeft natuursteen veel onderhoud. Lijkt een Belgisch hardstenen vloer u prachtig, maar wegen de nadelen hierin toch zwaarder dan de voordelen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u, namelijk een Belgisch hardsteenlook tegel. Deze keramische tegel behoeft nauwelijks onderhoud, maar is toch bijna identiek aan de natuursteenvariant. Zelfs de fossielen, wat Belgisch hardsteen zo uniek maakt, komen in de Belgisch hardsteenlook terug. De mooie kanten van een natuursteen en de praktische kanten van een keramische tegel komen bij elkaar in een Belgisch hardsteenlook tegel. 

Waar het onderhoud van natuursteen zeer belangrijk en fijngevoelig is, is dit bij de Belgisch hardsteenlook tegel zeer eenvoudig. Dagelijks stofzuigen en wekelijks dweilen is genoeg. Daarnaast raden we aan zo nu en dan de keramische tegels te reinigen met een door ons voorgeschreven reinigingsmiddel. 

Inspiratie en showroom

Bent u benieuwd naar de stijlvolle mogelijkheden met keramische tegels? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan. Ons magazine staat boordevol recent opgeleverde vloerprojecten bij onze klanten thuis. Kijk voor meer inspiratie op onze inspiratie-pagina vopor de laatste interieurtrends. En bent u uitgekeken? Breng dan een bezoek aan onze uitgebreide showroom. Onze adviseurs voorzien u graag van vrijblijvend gedegen advies zodat u goed voorbereid begint aan uw nieuwe vloer. Welkom bij Knulst!

1124