Tegelsoorten

Keramische tegels in alle soorten en maten

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ruim aanbod keramische tegelsoorten

Bij Knulst Tegels zit je goed als het gaat om keramische tegels inclusief leggen. Wij hebben veel verschillende keramische tegelsoorten met zorg voor u geselecteerd in onze showroom. Onze keramische tegelsoorten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden in vergelijking met de natuursteen tegels waarop ze geïnspireerd zijn. Laat je verrassen door deze schitterende vloersoort en bezoek de showroom!

Inspiratie

Benieuwd naar de stijlvolle mogelijkheden met keramiek? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag een gratis inspiratie magazine aan. Beiden staan boordevol inspirerende interieurs bij onze klanten thuis. Liever fysiek orriënteren? Bel 0341-252787 om een afspraak te maken in onze vernieuwde showroom. Welkom bij Knulst!

Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen, een uniek natuurproduct met een blauwgrijze kleur. Belgisch hardsteen is onder vele andere namen vindbaar, zoals blauw hardsteen, hardsteen, Arduin of Petit Granit. Bijzonder kenmerkend voor Belgisch hardsteen is dat het opgebouwd is uit fossielen.

Lees meer over Belgisch Hardsteenlook Tegels.

Beton

Dé interieurtrend op dit moment is een betonvloer of een betonlookvloer. De strakke, neutrale uitstraling die beton met zich meebrengt past in vrijwel ieder interieur. Beton als vloer is een samenstelling van cement, water en granulaat.

Lees meer over Betonlook Tegels.

Cement

Een door ieder bekend bouwmateriaal is cement. Maar wist u dat cement ook veel gebruikt wordt als vloer? Veel dekvloeren zijn gemaakt van cement. Cement is een zogenaamd hydraulisch bindmiddel. Dat wil zeggen dat wanneer het in aanraking komt met water, de substantie uithardt.

Meer lezen over Cementlook Tegels.

Chinees Hardsteen

Chinees harsteen komt zoals de naam al zegt uit China, voornamelijk uit de regio Qing Dao. Hier zijn immense steengroeves waar Chinees hardsteen uit gedolven wordt. Mocht de naam Chinees hardsteen u niet bekend voorkomen, dat kan. Het is namelijk ook gangbaar onder de namen Arduin, Aziatisch blauwsteen of blauw hardsteen. 

Meer lezen over Chinees Hardsteenlook Tegels.

Graniet

Het wereldwijd meest voorkomende gesteente is het welbekende graniet. Graniet staat bekend als een keihard natuurgesteente. De manier waarop graniet ontstaat is heel uniek, het is namelijk een stollingsgesteente. Stollingsgesteente ontstaat ondergronds door het stollen van magma.

Meer lezen over Granietlook Tegels.

Houtlook

Een houtlook keramische tegel is in veel opzichten de perfecte vloer. Zo zijn keramische tegels waterafstotend, een kenmerk wat een houten vloer zeker niet bezit. Hout kan gaan werken, keramische tegels doen dit niet. Houtlook keramische tegels geleiden warmte extra goed, waardoor het optimaal is in combinatie met vloerverwarming.

Meer lezen over Houtlook Tegels.

Keramisch Parket

Keramisch parket is niet meer dan een parketvloer, gemaakt van keramische tegels. De keramische tegels zijn in dit geval niet in de bekende vierkante of rechthoekige vorm, maar in de vorm van stroken. Keramisch parket wordt ook wel een houtlook tegelvloer genoemd.

Meer lezen over Keramisch Parket Tegels.

Keramisch Visgraatparket

Er gaat geen interieurtijdschrift open zonder dat er een sfeerfoto met visgraatvloer te zien is. Dit is ook niet bijzonder, omdat het de populairste vloer van dit moment is. Het visgraatpatroon is verkrijgbaar in hout, PVC en keramische tegels.

Meer lezen over Keramisch Visgraatparket Tegels.

Kwartsiet

Kwartsiet is een bekend natuurproduct dat veel toegepast wordt op trappen, vloeren en ook wanden. Het is een natuursteensoort dat voorkomt in veel verschillende kleuren. Geen tegel is hetzelfde en binnen een kleursortering variëren de kleuren ook weer. Kwartsiet komt voor in de tinten crème, geel, rood en (donker)grijs.

Meer lezen over Kwartsietlook Tegels.

Leisteen

Leisteen kennen we in tal van afwerkingen, waarvan de bekendste dakbedekking en vloeren zijn. Dit natuursteen komt overal ter wereld voor, van ver van huis tot bij onze buren in België. Uniek aan leisteen is dat het bestaat uit verschillende dunne laagjes steen die terug te zien zijn in de uiteindelijke tegel. Leisteen hoort thuis in het rijtje van de metamorfe gesteentes.

Meer lezen over Leisteenlook Tegels.

Marmer

Marmer is een steensoort dat iedereen bekent in de oren klinkt. Bij marmer spreken we van een metamorfologisch steensoort. Metamorfose is een ander woord voor gedaanteverwisseling. In het geval van marmer verandert kalksteen door de hoge druk en temperaturen in marmer.

Meer lezen over Marmerlook Tegels.

Metallic / Metallook

Interieurtrends blijven in ontwikkeling, ze komen op en verdwijnen weer. Een van die opkomende interieurtrends zijn de metaallook keramische tegels. Voorheen zag men dit vooral in industriële interieurs en was het voor de liefhebbers van een robuuste stijl. Tegenwoordig zien we het echter in een veel breder scala aan interieurstijlen terug.

Meer lezen over Metallic / Metallook Tegels.

Natuursteen

Natuursteen is een gesteente dat in de natuur aangetroffen wordt en gebruikt wordt als bouwmateriaal. Een vorm waarin natuursteen vaak toegepast wordt, is tegels. Natuursteen tegels zijn in alle soorten, kleuren, vormen en maten verkrijgbaar. Natuursteen is dan ook een begrip in de breedste zin van het woord.

Meer lezen over Natuursteenlook Tegels.

Terrazzo

Terrazzo, u kunt geen jaren 30 woning binnenstappen zonder dat hier de dorpel of de ondervloer van terrazzo gemaakt is. 20 à 30 jaar geleden heeft men besloten dat het niet meer een trend was om terrazzo in een woning te hebben, dus heeft men hier allerlei vloeren overheen gelegd. Maar nu is terrazzo terug van weggeweest.

Meer lezen over Terrazzolook Tegels.

Textiel

Textiel is er in allerlei vormen. We kennen onder andere katoen, jute en linnen. Al deze textielsoorten hebben een eigen oppervlaktestructuur en een eigen textuur. Deze structuur en textuur wordt vastgelegd op een keramische tegel, waardoor de warme uitstraling die textiel gegarandeerd heeft, verplaatst wordt naar een keramische tegel.

Meer lezen over Textiellook Tegels.

Travertin

Naast marmer is ook travertin weer een veel geziene natuursteensoort in allerlei interieurs. Deze natuursteen heeft een grove structuur, grover dan bijvoorbeeld marmer. Travertin ontstaat in de buurt van heetwaterbronnen en geisers, beiden plekken waar veel kalk in het water zit. Travertin valt dan ook in de categorie zoetwaterkalksteen.

Meer lezen over Travertinlook Tegels.

900