PVC vloer of
Keramische Tegels?

Waarom kiezen voor welke vloersoort?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Waarom PVC of keramische tegels?

Wat verbindt een PVC vloer aan keramische tegels? Twee totaal verschillende vloeren, zou men in eerste instantie zeggen. Wat beide vloeren kenmerkt is dat ze echt in alle soorten, maten, kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Zoals de PVC vloer zich niet beperkt tot een houtlook vloer, is een keramische tegel niet enkel een natuursteenlook tegel. Zo zijn er bijvoorbeeld houtlook keramische tegels te krijgen en natuursteenlook PVC tegels. Wat zijn dan de verschillen tussen beide vloeren en is de ene vloer ook beter dan de ander? Eerst iets over beide vloeren.

Verschillen PVC en keramische tegels

PVC vloeren bestaan uit twee lagen, namelijk een backing van PVC en de printfilm in de toplaag die de uitstraling bepaalt. Er worden bio-weekmakers toegepast om de plank flexibiliteit te geven. Het geheel wordt geperst tot het uiteindelijke eindproduct. Belangrijk is dat bij kwalitatieve PVC vloeren noesten en onregelmatigheden in de vloer geperst worden, zodat het reliëf hetzelfde is als het natuurproduct. 

Een keramische tegel bestaat uit zand, klei en mineralen en wordt gebakken op een temperatuur van rond de 1200 ˚C. Ook hier wordt een laag op aangebracht die de kleur en het patroon van de tegel bepaald, de zogenaamde glazuurlaag. Door deze glazuurlaag wordt de vloer extreem slijtvast en waterdicht.

Voor- en nadelen PVC vloeren en keramische tegels

Zoals eerder genoemd hebben beide vloersoorten tal van mogelijkheden. Echter hebben beide vloeren ook zo hun voor- en nadelen. Belangrijk is dat beide vloeren onderhoudsarm zijn. Reiniging en onderhoud zijn niet lastig en dat maakt dat het makkelijke vloeren zijn. Een verschil dat te noemen is, is dat de keramische tegel slijtvaster dan een PVC vloer. De toplaag van een PVC vloer zal sneller slijten dan de glazuurlaag van de keramische tegel. Voor PVC valt dan weer te benoemen dat deze vloer van nature warm en zacht aanvoelt en dat bij een keramische tegel vloerverwarming eigenlijk wel vereist is. Bij het ontwikkelen van beide producten zijn de technieken inmiddels zo verfijnd, dat ze beide bijna niet meer van het echte product te onderscheiden zijn. Zo maakt het reliëf in beide vloeren bijvoorbeeld dat de look-and-feel zeer realistisch is. 

Bezoek de vloerenshowroom

De uiteindelijke keuze voor een van beide vloeren is een persoonlijke keuze. Welke eigenschappen vindt u belangrijker? Een duurzame vloer die een leven lang mee kan, of toch liever een vloer die van zichzelf warm en zacht aanvoelt. En ook de keuze tussen een hoofdzakelijk natuurproduct, de keramische tegel, of een product die ook een aantal kunststoffen bevat is er een die voor ieder persoonlijk gemaakt wordt. We adviseren u om eens een bezoek aan onze showroom te brengen. Hier kunt u beide vloersoorten uitgebreid bekijken en voelen, zodat u tot een weloverwogen keuze kunt komen.

935