Prijzen van
Keramische Tegels

Wat kosten keramische tegels per m2?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Wat kost een keramische tegelvloer?

Zoals bij vele vloeren is ook de prijs van keramische tegels niet eenduidig vast te stellen. Dat komt omdat de prijs altijd opgebouwd wordt uit verscheidene bestandsdelen. Hieronder zal duidelijk worden wat er allemaal bij komt kijken om tot de uiteindelijke prijs van een keramische tegel te komen. 

Er zijn dus een aantal afwegingen die u zult maken voorafgaand aan het leggen van de keramische tegelvloer. Deze afweging zijn van invloed op de prijs. Laat u de tegels leggen of gaat u dit zelf doen? Een andere afweging die gemaakt wordt is de keuze voor vloerverwarming of niet. Bij keramische tegels is het belangrijk hier goed over na te denken, omdat deze vloer van zichzelf behoorlijk koud aanvoelt. Valt de keuze op vloerverwarming, dan zal dit de totale prijs verhogen. 

Kwaliteit heeft een prijs

Daarnaast is de ene keramische tegel de andere niet. Er zijn enorm veel verschillende soorten met verschillende kenmerken en verschillende prijzen. Ook hier valt geen eenduidig antwoord op te geven. De ene tegel is groter dan de ander en ook de afwerking van tegels zorgen voor prijsverschil. Naast kleur en grootte is ook de kwaliteit van een tegel van grote invloed op de prijs. Kwaliteit is altijd inherent aan de prijs van een bepaald product. Binnen keramische tegels zijn sorteringen die aangeven hoe kwalitatief een tegelvloer is. 1e keus wil zeggen dat de vloer geen afwijkingen in kleur of grootte bevat. Bij 2e of 3e keus worden de afwijkingen steeds iets groter. 

Kies voor de beste kwaliteit keramische tegels

Ten slotte zijn de technische specificaties van de keramische tegelvloer van invloed op de prijs. Onder deze eigenschappen verstaan we bijvoorbeeld de porositeit van de tegel, de slipweerstand en de slijtklasse. Hoe poreuzer de tegel, hoe meer vocht en vuil het op zal nemen. Dit zal uiteindelijk resulteren in vlekken die nauwelijks te verwijderen zijn. De slipweerstand is vooral in badkamers van belang. De badkamer is een ruimte waar keramische tegels vaak gelegd worden. Wanneer deze dan een lage slipweerstand bevatten, zullen ze spekglad worden en voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Om lang plezier van uw vloer te hebben is het ook belangrijk dat de vloer niet snel slijt. Bij een kwalitatieve tegel zult u hier niet snel last van hebben, maar wanneer de tegel niet slijtvast is zult u eerder aan een nieuwe tegelvloer toe zijn. 

Vrijblijvend prijsvoorstel en advies

Een kostenpost die vaak vergeten wordt, zijn de materiaalkosten. Geen enkele tegel kan op de vloer verlijmd worden zonder de juiste materialen. De kosten voor deze materialen zijn dan ook van belang om mee te nemen in uw begroting. 

Bent u benieuwd naar de kosten van een bepaalde keramische tegel? Bel dan eens met onze adviseurs of breng een bezoek aan de showroom. Zij kunnen u voorzien van alle informatie en een geheel vrijblijvend prijsvoorstel voor u opstellen. Zo bent u op de hoogte van de verschillende kostenposten die bij het kopen van een keramische tegelvloer komen kijken. Bij Knulst bent u verzekerd van een kwalitatieve vloer tegen een eerlijke prijs. Welkom!

983