Onderhoud van uw
Keramische Tegelvloer

Uw vloer in topconditie!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Hoe moet je een Keramische Tegelvloer onderhouden?

Wanneer u overweegt een nieuwe vloer te kopen, wilt u natuurlijk op de hoogte zijn van alle voor- en nadelen en hoeveel onderhoud een vloer vereist. De een zal meer tijd willen en kunnen besteden aan het onderhoud van een vloer dan de ander. Voor beide zijn vloeren te vinden. Wanneer u specifiek op zoek bent naar een keramische tegelvloer zult u hoogstwaarschijnlijk hier ook van willen weten wat de voorschriften zijn die voor deze vloer gelden.

Keramische tegels zijn extreem onderhoudsvriendelijk

Voor degenen onder ons die geen fan zijn van schoonmaken is het onderhoud aan een keramische tegelvloer een ware opluchting. Keramische tegels staan er namelijk om bekend dat ze een van de meest onderhoudsarme vloeren zijn (in tegenstelling tot natuursteen tegels). Natuurlijk zijn er een aantal zaken waarmee u rekening kunt houden om uw vloer zo lang mogelijk mooi te laten zijn. Deze zijn grofweg te onderscheiden in preventief onderhoud en droog en nat onderhoud. 

Bescherming van uw keramische tegels

Preventief onderhoud komen bij de meeste vloeren overeen. Het eerste dat wij aanraden is het plaatsen van matten bij buitendeuren. Dit helpt om zand, vuil en vocht zo min mogelijk het huis in te lopen. Ook op plekken die veel belast worden raden we aan om gebruik te maken van vloerkleden. Enerzijds is dat een decoratieve toevoeging aan uw interieur, anderzijds is het bijzonder functioneel. En het laatste en tevens een van de belangrijkste preventieve onderhoudsmaatregelen die u treffen is uw meubelen voorzien van beschermviltjes. Dit geldt hoofdzakelijk voor stoelen aan de keukentafel, eventuele barkrukken en andere meubels die veel verschoven zullen worden. 

Tegels stofzuigen en dweilen volstaat

Droog en nat onderhoud omvatten voornamelijk het stofzuigen en dweilen van de vloer. Droog onderhoud zoals stofzuigen of vegen raden we aan om dagelijks toe te passen. Indien noodzakelijk kunt u de vloer vochtig reinigen met een dweil of mop, maar wees alert dat deze voldoende uitgewrongen is. Onze klanten krijgen altijd het advies mee om uitsluitend door ons voorgeschreven reinigingsproducten te gebruiken en agressieve reinigingsmiddelen te allen tijde te vermijden.

Onderhoudsadvies keramische tegels

Klanten die bij Knulst Vloeren een keramische tegelvloer aanschaffen krijgen daar standaard een onderhouds- en reinigingsadvies bij. Ook zijn we op werkdagen altijd telefonisch bereikbaar via 0341-252787 om á la minute een advies te geven, wanneer u even twijfelt over de reiniging of het onderhoud van uw vloer. 

929