Nadelen van
Keramische Tegels

Welke nadelen hebben keramische tegels?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische Tegels hebben zowel nadelen als voordelen

Waar velen alleen de voordelen van een bepaald product noemen, gebied de eerlijkheid ons ook de nadelen van keramische tegels te noemen. Zijn die nadelen er dan? Jazeker, zoals iedere vloer zijn voordelen heeft, bestaan er ook zeker nadelen. Hierbij moet echter wel gezegd worden, voordelen en nadelen wegen niet voor iedereen even zwaar. Wat voor de één een groot nadeel is, valt voor de ander echt mee. Daarnaast is voor ieder nadeel wel een oplossing te vinden. 

Goedkope keramische tegels

Wat zijn dan precies de nadelen van keramische tegels? Om te beginnen is er een enorm aanbod aan keramische tegels, maar helaas zit daar veel mindere kwaliteit tussen. Wees bewust dat de aanschaf van goedkope keramische tegels vaak krasgevoeligheid tot gevolg heeft. Kwalitatieve keramische tegels daarentegen zullen amper krassen krijgen. Daarnaast kan een keramische tegel beter niet gereinigd worden met oliehoudende reinigingsproducten. Deze producten laten een laagje achter op de vloer waardoor handen en voetstappen zichtbaar zullen worden op de vloer. Voor degenen onder ons die een hekel aan schoonmaken hebben is dit echter een voordeel, want dat betekend ook dat de vloer gereinigd kan worden met slechts warm water en een dweil. 

Keramische tegels zijn koud

Een van de meest genoemde nadelen, en de reden die mensen zo nu en dan aan het twijfelen maakt, is dat keramische tegels van zichzelf blootsvoets koud aanvoelen. Bent u echter van plan om een nieuwe vloer te leggen en heeft u nog geen vloerverwarming, dan raden we aan om dit toch te laten leggen. Vloerverwarming heeft als voordeel dat het de waarde van uw woning verhoogt. Daarnaast is vloerverwarming tegenwoordig ook geschikt als hoofdverwarming, waardoor er geen radiatoren meer aan de muur hoeven te hangen. 

Tegels zijn moeilijk verwijderbaar

Ten slotte moeten we noemen dat keramische tegels, eenmaal verlijmd, niet makkelijk te verwijderen zijn. Bent u iemand die graag veel van vloer verandert, dan is dit een punt van aandacht. In een aantal gevallen is het wel mogelijk om de nieuwe vloer over de bestaande tegelvloer heen te leggen. Omdat keramische tegels de warmte van vloerverwarming erg goed geleiden, zult u ook daar geen rekening mee hoeven houden wanneer u er een nieuwe vloer overheen plaatst. 

Zoals aan het begin aangegeven werd, voor ieder nadeel valt een oplossing te bedenken. En ook niet ieder minpunt wordt als nadeel gezien door anderen. Het is uiteindelijk aan u om te beslissen wat u praktisch, maar vooral mooi vindt.

985