Keramische Tegels
zijn Kleurvast

Blijvend genieten van uw gekozen tegelkleur

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Waarom is een keramische tegel kleurvast?

Voordat een vloer aangeschaft wordt denkt men na over allerhande zaken, van praktisch tot esthetisch. Wanneer de keuze is gevallen op een keramische tegelvloer komen deze zaken ook voorbij. Want waar het voornamelijk over gaat wanneer u keramische tegels als vloer laat leggen is hoe praktisch deze vloer is. Maar wist u dat de vloer ook nog eens ontzettend kleurvast is? Om te weten hoe dit kan, moeten we terug naar het begin van de productie.

Kleurvast door productietechniek

Keramische tegels is praktisch gezien niet meer dan hardgebakken zand, klei en allerlei mineralen. Dit wordt met immense kracht op elkaar geperst en vervolgens gebakken op een temperatuur van boven de 1100 ˚C. Het product dat nu ontstaat is wel keihard, maar bijzonder poreus en heeft geen kleur of patroon. Daarom is de volgende stap het aanbrengen van een glazuurlaag. Deze glazuurlaag dekt de tegel af met een waterdichte en slijtvaste laag, waar tevens het patroon of de look van de tegel in te zien is. Ook dit wordt weer op hoge temperatuur gebakken, waardoor het uithardt. Doordat de kleur en het patroon meegebakken worden met de rest van de tegel, wordt dit een ijzersterk eindproduct. Verkleuring van tegels of vloeren in het algemeen treedt op door Uv-straling die van de zon afkomstig is. Doordat de glazuurlaag deze Uv-straling tegenhoudt, zal verkleuring niet of minimaal optreden.

Kleurvast vanwege eigenschappen

Keramische tegels zijn esthetisch gezien een veilige keuze, omdat u niet snel last zult hebben van kleurverandering. Maar ook het praktische aspect komt bij keramische tegels zeker naar voren. Zo zijn keramische tegels door de glazuurlaag extreem slijtvast en onderhoudsarm. Ook kan bij de tegel gesproken worden van een hoge dichtheid, wat ook wel betekent dat het niet poreus is. Vlekken van rode wijn, vet of zure producten zoals citroen zijn dan geen enkele uitdaging voor een keramische tegel. Dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek en zal niet snel in de tegel trekken.

Inspiratie en vloerenshowroom

Een keramische tegel gaat ontzettend lang mee vanwege al deze kenmerken. Daarbij komt dat het niet krasgevoelig is, dus ook slijtage zal niet snel voorkomen. Wordt u graag op de hoogte gebracht van alle mogelijkheden en trends op het gebied van keramische tegelvloeren? Vraag dan een gratis inspiratie magazine aan of breng een bezoek aan onze uitgebreide vloerenshowroom. De adviseurs in onze showroom zijn volledig op de hoogte en kunnen u helemaal bijpraten over deze veelzijdige vloersoort. Welkom bij Knulst Tegels.

941