Keramische Tegels
in een Keulken

Praktisch keuze met een exclusieve uitstraling!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische keukenvloer een ideale keuze

In de keuken zien we keramische tegels vaak terug, maar waarom is dat zo? Keramische tegels zijn onderhoudsarm, niet vlekgevoelig en heel goed bestand tegen water. Hoe kan het dat deze vloer hier zo goed tegen kan? Daarvoor moet u iets weten van de opbouw van keramische tegels.

Keramische tegels zijn gemaakt van klei, zand en andere mineralen die op een temperatuur van boven de 1200 ˚C gebakken worden. Op deze manier zijn tegels nog kleurloos en erg broos, dus wordt er een glazuurlaag aangebracht. Deze glazuurlaag zorgt voor de natuursteenlook of welk ander patroon dan ook én zorgt daarbij ook nog eens voor een oersterke en waterdichte toplaag. Het glazuur wordt nog eens gebakken en het einderesultaat is een oersterke tegel.

Waarom keramische tegels in een keuken?

Een keukenvloer van keramische tegels is de meest praktische keuze voor een vloer, ten opzichte van andere mogelijkheden. Dat komt omdat keramische tegels zoals gezegd waterafstotend zijn. Het heeft veel weg van natuursteen, maar is niet poreus. Een keuken is bij uitstek de plek waar veel gemorst wordt, van water tot vet en van frisdrank tot rode wijn. Normaal gesproken trekt dit direct in een natuurproduct zoals natuursteen of hout, maar bij keramische tegels is dit geen probleem. En wanneer er gemorst wordt, moet er ook opgeruimd worden. Ook hiervoor gelden geen specifieke eisen of voorschriften bij keramische tegels.

Stijlvolle keramische keukenvloer

Naast een praktische keukenvloer wensen veel van onze klanten ook dat de vloer stijlvol is. In een keramische tegelvloer vindt u beiden eigenschappen, zowel praktisch als stijlvol. Keramische tegels zijn in talloze mogelijkheden verkrijgbaar, waardoor er wel een keramische tegel voor iedere interieurstijl te vinden is. Denk aan een strakke keuken waarin het marmeren keukenblad ook terugkomt in de vloer, met een marmerlook keramische tegel. Of wat dacht u van natuursteenlook tegels, waardoor uw woning een natuurlijke uitstraling krijgt.

Inspiratie en showroom

Onderhoudsarm en stijlvol, dat zijn de twee woorden waarmee een keramische tegelvloer in de keuken het best mee omschreven kan worden. Bent u op zoek naar meer inspiratie voor uw toekomstige keukenvloer? Vraag dan vrijblijvend ons inspiratiemagazine aan en geniet van alle interieurfoto’s. Op zoek naar specifieke informatie die van toepassing is op uw persoonlijke situatie? U kunt ons dan bereiken op 0341-252787 en een afspraak inplannen met een van onze adviseurs.

912