Welke keramische tegel
past bij u?

Bekijk ons grote assortiment keramische tegels

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische tegels van Knulst

Een tegelvloer brengt veel voordelen met zich mee. Kies voor keramische tegels en u kiest voor een duurzame vloer waar u jaren van kunt genieten. Knulst biedt alleen de beste kwaliteit vloeren, gemaakt van de meest hoogwaardige materialen.

Wat is een keramische tegel?

Een keramische tegel is een type tegel dat wordt gebruikt om tegelvloeren in en rondom de woning te realiseren. Keramische tegels zijn gemaakt van een mengsel van klei, zand en mineralen. Deze componenten worden op hoge temperaturen gebakken: bij ongeveer 1200 graden Celsius. Het is daarmee een zeer stevig soort tegel met veel voordelen.

Om de keramische tegels een bepaalde uitstraling te geven, wordt er een glazuurlaag aangebracht als toplaag. Hiermee kan een bepaalde kleur of reliëf gerealiseerd worden. Keramische tegels zijn daardoor beschikbaar in talloze kleuren en vormen. Het assortiment van tegels is zeer toereikend.

Keramische tegels zijn ook uitermate geschikt voor in de woning. De voordelen van keramische tegels zijn uiteenlopend, maar met name de veelzijdigheid wordt geprezen. Deze tegels zijn namelijk niet van natuursteen gemaakt, maar zijn wel zo te bewerken dat ze sterk overeenkomen met andere materialen zoals hardsteen, beton, graniet en cement.

De voordelen van keramische tegels

Er zijn talloze soorten tegelvloeren om uit te kiezen. Waarom zijn dan toch keramische tegels zo ongekend populair? Dat heeft met een aantal unieke eigenschappen te maken:

 • Extreem sterk: keramische tegels zijn uitzonderlijk stevig. Door de unieke samenstelling en de manier waarop de materialen worden samengeperst, ontstaat een tegel die nauwelijks kapot te krijgen is.
 • Slijtvast: keramische tegels slijten bijna niet. Ze gaan daardoor lang mee, en zijn dus de duurzame optie. De vloer vervangen hoeft u niet over na te denken. Om deze reden zijn keramische tuintegels ook zeer populair.
 • Krasbestendig: bang dat de vloer lelijke krassen krijgt na een aantal jaren gebruik? Bij keramische tegels hoeft u daar geen zorgen om te hebben. De tegels zijn krasbestendig, wat inhoudt dat er amper krassen op ontstaan en dat deze ook niet zichtbaar zijn.
 • Antislip: veel tegelvloeren worden zeer glad, met name na een aantal jaren gebruik. Bij keramische tegels is dat geen probleem. Het materiaal is van zichzelf antislip, wat inhoudt dat u niet bang hoeft te zijn dat u gemakkelijk uitglijdt. Dat is tevens zeer praktisch als u kinderen of huisdieren in huis hebt.

 • Duurzaam: duurzaamheid is niet alleen iets om rekening mee te houden voor uw leefomgeving. Een duurzame optie is ook beter voor uw portemonnee. Keramische tegels gaan lang mee, zijn zeer stevig en vragen om weinig onderhoud. Daarmee is het een duurzame optie.
 • Ecologisch verantwoord: keramische tegels worden ecologisch verantwoord geproduceerd. U draagt dus bij aan een beter klimaat door voor dit type vloer te kiezen.
 • Natuurlijke materialen: keramische tegels bestaan uit een samenstelling van klei, zand en mineralen. Het is daarmee een 100% natuurlijk product, waar geen kunstmatige stoffen aan toe worden gevoegd.
 • Onderhoudsarm: keramische tegels kunnen wel tegen een stootje. Dat betekent dat ze ook onderhoudsarm zijn. U hoeft niet meer te doen dan geregeld stofzuigen en een dweil gebruiken als u vlekken ziet. Groot onderhoud is niet nodig.
 • Verkrijgbaar in iedere print: door de veelzijdigheid en stevigheid van de keramische tegel is deze verkrijgbaar in eindeloos veel prints en reliëfs. Daarmee zijn er keramische tegels die lijken op hardsteen, graniet, cement en zelfs hout. Voor elke smaak is er iets te vinden in het ruime assortiment van Knulst.

De keramische tegel en andere tegelvloeren

Er zijn uiteraard andere tegelvloeren om uit te kiezen. Toch heeft de keramische tegelvloer een aantal strepen voor op de andere variaties. Daardoor kiezen veel mensen uiteindelijk toch voor keramiek.

Allereerst hebben deze tegels een bepaalde uitstraling die moeilijk te evenaren is met andere materialen. Zo zijn er materialen als PVC die ook gebruikt worden om natuursteen te imiteren. Het verschil met keramische tegels is dat ze hoogwaardiger en duurzamer zijn. Het is immers een tegel bestaande uit natuurlijke materialen en niet kunststof.

Met keramiek haalt u bovendien een materiaal in huis dat zeer duurzaam en ecologisch verantwoord is. Dankzij de samenstelling van natuurlijke materialen kunt u met een gerust hart voor de natuur deze tegel aanschaffen.

Keramische tuintegels en meer

Dankzij de unieke samenstelling en eigenschappen van keramiek zijn deze tegels geschikt voor elke locatie. Ze kunnen goed tegen een stootje en dus zijn ze bestendig tegen de verschillende omstandigheden.

Houd er rekening mee dat niet elke keramische tegel geschikt is voor buiten. Deze keramische terrastegels moeten namelijk speciaal ontwikkeld worden. Van sommige keramische tegels is een andere variant voor buiten ontwikkeld. Vaak zijn deze tegels dikker dan de versie voor binnenshuis. Dat is nodig voor de stabiliteit van de tegel op de ondergrond, welke vaak bestaat uit zand.

Soorten keramische tegels

De keramische tegel is beschikbaar in eindeloos veel soorten en maten. Dat komt onder andere doordat het materiaal veel gebruikt wordt om andere materialen na te maken. Hieronder ontdekt u een aantal soorten keramische tegels waar u bij Knulst uit kunt kiezen:

 • Belgisch hardsteen: een uniek natuurproduct met blauwgrijze kleur, wat met keramische tegels prachtig te realiseren is.
 • Beton: dé interieurtrend op het moment is de betonvloer. Een keramische tegelvloer met betonlook geeft u die uitstraling, maar dan duurzamer en voordeliger.
 • Cement: met name bekend als bouwmateriaal, maar cement wordt ook steeds meer gebruikt voor vloeren. Het geeft een unieke uitstraling die u ook met keramische tegels kunt nabootsen.
 • Chinees hardsteen: dit natuurlijke materiaal uit China is prachtig, maar ook prijzig en moeilijk in onderhoud. De keramische versie ervan is nauwelijks van echt te onderscheiden.
 • Graniet: wereldwijd het meest voorkomende gesteente is graniet. Met keramiek is de uitstraling van graniet goedkoper en duurzamer na te bootsen.
 • Houtlook: ja, zelfs de uitstraling van hout is na te maken met keramiek! Een houtlook vloer van keramische tegels vraagt om minder onderhoud, gaat langer mee en is duurzamer dan een echte houten vloer.
 • Keramisch parket: simpelweg een parketvloer maar dan gemaakt van keramische tegels. Dit type vloer wordt niet gemaakt met de gebruikelijke vierkante tegels maar met tegels in stroken, zodat deze veel overeenkomsten met echt parket heeft.
 • Keramisch visgraat parket: Ook keramisch parket is in een visgraatmotief verkrijgbaar. Dit is een aanrader voor iedereen die graag een unieke vloer wil met een speels karakter.
 • Kwartsiet: een bekend natuurproduct dat veel wordt toegepast op vloeren maar ook wanden en trappen. De keramische versie ervan is geschikt voor elke ruimte in het huis.
 • Leisteen: Leisteen kennen we in tal van afwerkingen, waarvan de bekendste dakbedekking en vloeren zijn. Een keramische versie van de leisteen vloer, ofwel een leisteenlook, is simpelweg steviger en kan beter tegen slijtage.
 • Marmer: een duur natuurlijk materiaal dat snel breekt. De keramische versie ervan gaat veel langer mee en kan absoluut tegen een stootje.

Dit is slechts een greep uit de soorten materialen die na te bootsen zijn met keramische tegels. Kies voor de uitstraling van uw favoriete materiaal maar dan met alle voordelen van de keramische tegel. Dan kiest u voor duurzaam, slijtvast, krasbestendig en extreem stevig.

De keramische tegel en vloerverwarming

Keramische tegels zijn geschikt voor elke ruimte in huis. Zelfs in de douche is een keramische vloer realiseerbaar. Het materiaal kan immers goed tegen vocht en is uitermate stevig. De tegels dienen dan als vervanging voor de douchebak.

Maar wist u dat keramische tegels ook goed te combineren zijn met vloerverwarming? Sterker nog: na de gietvloer is dit type vloer misschien wel het meest geschikt voor vloerverwarming. Dat komt doordat de tegels goed warmte kunnen geleiden. Uw woning wordt dan evenredig en goed verwarmd binnen een mum van tijd.

Onderhoud van keramische tegels

Niet in de laatste plaats kiezen veel mensen voor keramische tegels omdat ze weinig onderhoud vragen. Regelmatig stofzuigen is aan te raden, simpelweg om zand en vuil van de vloer te verwijderen. Dweilen met warm water is meer dan genoeg. Speciale schoonmaakmiddelen zijn niet nodig.

U kunt eventueel een speciaal schoonmaakmiddel bij uw warme water doen als er hardnekkige vlekken te zien zijn. Dit schoonmaakmiddel krijgt u altijd van Knulst cadeau bij de levering en plaatsing van de vloer. Groot onderhoud is verder niet nodig.

De keramische tegel van Knulst

Zoals u nu weet, kunt u bij Knulst Vloeren terecht voor een groot assortiment aan keramische tegels. Van een marmerlook tot een houtlook: de opties zijn veelzijdig. Er is altijd wel een type keramische vloer geschikt voor uw woning. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van keramische tegels in elke ruimte in het huis.

Kiest u voor een vloer van Knulst? Dan kiest u bovendien voor maar liefst tien jaar garantie op de vloer zelf en het plaatsen ervan. Wij garanderen kwaliteit en staan altijd voor u klaar als u niet tevreden bent. Hoewel wij niet geloven dat dit het geval zal zijn!

Inspiratie en contact

Knulst staat klaar voor al uw vragen over keramische tegels. Bekijk ons inspiratie magazine en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Of bezoek onze showroom en zie de vloer van uw dromen met eigen ogen. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!

1165