Keramische Tegels Kopen

Waarop moet je letten bij het kopen van tegels?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische tegels kopen - goed idee!

Wat leuk dat u er over nadenkt om keramische tegels aan te schaffen. Tegenwoordig zijn ze niet meer uit een interieur weg te denken. De een kiest voor een keramische tegel door het hele huis, de ander matcht het met een houten- of PVC-vloer. Met keramische tegels kunt u elke kant op gaan. Zoals het met bijna ieder product, dient u voorafgaand aan de aankoop na te denken over: wat is het precies en wat is belangrijk om te weten? Beide zaken proberen wij u haarfijn aan u uit te leggen. 

Wat zijn keramische tegels?

Allereerst, wat is een keramische tegel precies? Het is een hardgebakken plaat van klei en verschillende mineralen, afgebakken met een glazuurlaag. De glazuurlaag zorgt ervoor dat de tegel het gewenste patroon of de gewenste kleur krijgt. Naast de esthetische functie van de glazuurlaag, bevat deze ook nog tal van praktische functies. Zo houdt de glazuurlaag Uv-straling tegen waardoor de vloer niet verkleurd, is het een krasvaste en slijtvaste toplaag en is het niet poreus.

Door de zojuist genoemde geringe porositeit is een keramische tegelvloer niet gevoelig voor vlekken. Waar rode wijn of zelfs water direct van een natuurstenen tegel gehaald moet worden – en het zelfs dan al te laat kan zijn – hoeft dit bij keramiek niet. Vocht of vuil trekt namelijk niet in de vloer. 

Goede kwaliteit Keramische Tegels

Wat heel belangrijk is om in uw achterhoofd te houden tijdens het kopen van keramische tegels, is dat kwaliteit hier een grote rol speelt. De zojuist genoemde kenmerken zijn alleen van toepassing wanneer u voor kwalitatieve keramische tegels gaat. Laat u niet verleiden door absurde prijzen, want gebrek aan kwaliteit staat hier vaak tegenover. Naast een kwalitatieve tegel is ook het zetten van deze tegels van groot belang voor de levensduur van uw nieuwe vloer. Wanneer u kiest voor een ervaren tegelzetter zal de vloer hoogstwaarschijnlijk langer meegaan. Wanneer de tegels strak en goed vast op de ondervloer verlijmd zijn, zult u hier geen omkijken meer naar hebben. 

Bezoek de Tegelshowroom

Zowel kwalitatieve keramische tegels als bekwame tegelzetters treft u bij Knulst Vloeren aan. In onze showroom hebben we een uitgebreid assortiment aan keramische tegels. Veel van deze tegels zijn op staal te bekijken, over een aantal kunt u zelfs lopen omdat deze fysiek gelegd zijn in de showroom. Tijdens een gesprek met een van onze adviseurs wordt u een stuk wijzer over alle details die bij het kopen van een keramische tegelvloer komen kijken. Zowel over de tegel zelf als over het legproces en de bijbehorende service wordt u volledig op de hoogte gebracht. Welkom bij Knulst Vloeren!

991