Houten Vloer
of Keramische Tegels?

Waarom kiezen voor welke vloersoort?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Parketvloer of keramisch parket?

Op het eerste gezicht lijkt er geen enkele overeenkomst te zijn tussen een houten vloer of een keramische tegelvloer. Totdat u de wereld van keramische tegels induikt en erachter komt dat keramisch parket tegenwoordig bijna niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden is. Allereerst eens de specificaties van deze twee vloersoorten. Keramiek is een combinatie van zand, klei en allerlei andere mineralen, die op een temperatuur van 1200 ˚C gebakken worden. Deze platen worden vervolgens afgewerkt met een glazuurlaag. De glazuurlaag maakt de keramische tegel tot wat het is, omdat dit de laag is die bepaald wat de look van de tegel wordt. En juist deze glazuurlaag maakt dat een keramische tegel elk patroon kan krijgen dat u wenst, van betonlook tot houtlook en van marmerlook tot zelfs tapijtlook. Een houten vloer is een natuurproduct, die ook vele variaties bevat. Een eiken vloer afgewerkt met een olie of lak naar keuze, of een bijzondere exotische houtsoort, in onze showroom vindt u tal van soorten. 

Keramisch parket is onderhoudsvriendelijk

De verschillen van deze twee vloersoorten zijn te veel om op te noemen. Wat voor onze klanten vaak belangrijk is om te weten is: hoe zit het met onderhoud en reiniging? Onderhoud is bij een houten vloer een belangrijk punt van aandacht. Zo nu en dan dient de vloer opnieuw opgeschuurd te worden en opnieuw in de olie of lak gezet te worden. Ook is het bekend dat een houten vloer vrij poreus is, waardoor er eerder vlekken op te zien zijn. Een keramische tegelvloer is daarentegen onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen. Slechts een doekje en wat water zijn vaak al voldoende. 

Keramisch parket en vloerverwarming

Een andere veel voorkomende vraag over deze vloersoorten is de vraag hoe goed de vloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Tegenwoordig kan bijna elke houtsoort met vloerverwarming gecombineerd worden. Een groot voordeel van een houten vloer is dat deze van zichzelf al wat warmer aanvoelt, waardoor vloerverwarming niet dag en nacht aan hoeft te staan. Bij keramische tegels komt dit wel vaker voor, omdat deze blootsvoets en zonder vloerverwarming erg koud aanvoelen. Keramische tegels geleiden de warmte van vloerverwarming echter heel goed, waardoor vloerverwarming die op lage temperatuur aan blijft staan ook voor een aangenaam gevoel zorgt. 

Realistische keramische parketvloer

Zoals al eerder genoemd werd, kan een keramische tegel ook de look van hout krijgen. Door de geavanceerde printtechnieken die tegenwoordig toegepast worden is keramisch (visgraat)parket niet meer weg te denken. Bent u een echte liefhebber van houten vloeren, maar staat het onderhoud u tegen, dan is keramisch parket de oplossing voor u. Het ziet er niet alleen uit als hout, maar ook het reliëf van een houten vloer is terug te voelen op de keramische tegel. Een groot voordeel is dat u deze houtlook vloer ook door kunt leggen in uw badkamer, zodat u overal voorzien bent van een prachtige (keramische) parketvloer. In onze showroom kunt u de verschillen bij dichtbij bekijken en ook ervaren hoe beide vloeren aanvoelen.Welkom!

934