Gietvloer of
Keramische Tegels?

Waarom kiezen voor welke vloersoort?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Waarom een gietvloer of keramische tegels?

Tegenwoordig is de keuze bij vloeren reuze. PVC, hout, gietvloeren of tegels, werkelijk alles is bij Knulst in de showroom te vinden. Het komt vaker voor dat er getwijfeld wordt tussen twee verschillende vloersoorten. Dat gebeurt vaak bij PVC en hout, maar ook bij een gietvloer en keramische tegels. Waarom kiest u nu een gietvloer in plaats van keramische tegels, of andersom?

Allereerst de verschillen tussen deze twee vloeren. Keramische tegels zijn tegels van gebakken klei, zand en andere mineralen die worden afgewerkt met een glazuurlaag. Keramische tegels zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Zo zijn er marmerlook keramische tegels, maar ook betonlook tegels. Ook de grootte is variërend van kleine tegels tot XXL-tegels. Een keramische tegel is onderhoudsarm en slijtvast, wat het tot een praktische vloer maakt. 

Naadloze gietvloeren

De gietvloer is een vloer die, zoals de naam als zegt, op een ondervloer gegoten wordt. Het is een mengsel dat in meerdere flinterdunne lagen op de vloer geappliceerd wordt, waardoor er één geheel ontstaat. Een gietvloer is dus een naadloze vloer. Er zijn verschillende soorten gietvloeren, denk aan een kunststof of PU gietvloer, of een cementgebonden gietvloer. Een gietvloer is bijzonder eenvoudig in onderhoud en reiniging, waardoor ook dit een praktische vloer is. 

Keuze voor tegels of gietvloer?

Het is als adviseur lastig om te zeggen of u voor een keramische tegelvloer moet gaan of een gietvloer. De keuze voor een van deze vloeren is voornamelijk gebaseerd op smaak. De een houdt meer van een naadloze vloer, de ander geeft voorkeur aan een tegel. Beide vloeren hebben veel verschillende eigenschappen, maar zijn beide onderhoudsarm te noemen. Ook slijtage valt bij deze vloeren erg mee, ze gaan zeker heel wat jaren mee. Een positief kenmerk van keramische tegels is dat het in veel verschillende soorten verkrijgbaar is. Neem eens een kijkje bij alle verschillende soorten keramische tegels die wij aanbieden. Een gietvloer daarentegen is één kleur, hoewel deze wel in alle RAL-kleuren verkrijgbaar is.

Ideale vloer met vloerverwarming

Wenst u een rustige en strakke vloer bij uw interieurstijl, dan is een gietvloer altijd een goed idee, maar ook XXL-tegels in betonlook zijn hier een optie. Omdat een gietvloer altijd een rustige toevoeging aan het interieur is en een keramische tegel zo aan te passen is dat het altijd overal past, zijn beide vloeren hier een optie. Een andere belangrijke toevoeging is dat beide vloeren uitstekend werken met vloerverwarming. Een punt van aandacht is hier dat keramische tegels bijna altijd vloerverwarming nodig hebben, omdat het anders blootvoets bijzonder koud aanvoelt. Een gietvloer is wat zachter en voelt van zichzelf wat warmer aan. Keramische tegels daarentegen geleiden de warmte van vloerverwarming erg goed, waardoor de warmte zich snel verspreid en ook uitstekend een hele ruimte kan verwarmen.

Bezoek onze vloerenshowroom

Uiteindelijk vallen we altijd terug op hoe we begonnen zijn. Het kiezen van een vloer is uiteindelijk altijd een kwestie van smaak en de beschikbare mogelijkheden in uw woning. Om te weten wat nu echt bij u past adviseren wij u om eens een bezoek te brengen aan de showroom. Hier kunt u de look-and-feel van beide vloersoorten optimaal ervaren. In onze showroom hebben wij meerdere soorten fysiek gelegd en een groot aanbod aan stalen uitgestald. U bent van harte welkom voor een adviesgesprek, de koffie staat voor u klaar!

936