Tegels en vloerverwarming: de perfecte combinatie
voor een duurzaam én comfortabel leven

Gepost op 05 juli 2022 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Tegels en vloerverwarming: de perfecte combinatie voor een duurzaam én comfortabel leven

Afval scheiden, elektrisch rijden en minder vlees eten: het zijn allemaal prachtige manieren om duurzamer te leven. Maar wil je echt een verschil maken in je effect op het milieu? Dan is het tijd om over te stappen op vloerverwarming. Tegels en vloerverwarming zijn een uitstekende combinatie als je niet alleen duurzaam maar ook comfortabeler wilt leven.

Keramische tegels en vloerverwarming

In principe is ieder vloertype te combineren met vloerverwarming. Toch zijn met name keramische tegels en vloerverwarming een uitstekende match. Iedere tegelsoort die je bij Knulst Vloeren vindt, is te combineren met dit type verwarming.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels zijn gemaakt van een mengsel van klei, zand en mineralen. Het mengsel wordt op hoge temperatuur gebakken en in de vorm van tegels. Na het bakken worden de tegels voorzien van een toplaag.

Met deze toplaag kun je de tegels een bepaalde uitstraling geven. Zo worden onder andere houtlook keramische tegels gemaakt. Er zijn ook keramische tegels met de uitstraling van beton of natuursteen.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is dé nieuwe trend. Dat is niet gek, want het brengt veel voordelen met zich mee:

  • Vloerverwarming is duurzamer; je verbruikt tot 30 procent minder om de woning te verwarmen.
  • Vloerverwarming is comfortabel; een ruimte wordt gelijkmatig en precies voldoende verwarmd.
  • Vloerverwarming geeft een gevoel van luxe; warme tegels in bijvoorbeeld de badkamer zijn volgens velen een aanwinst voor het woongenot.
  • Vloerverwarming is een lucratieve investering; door de groeiende vraag heeft het een positief effect op de waarde van je woning.

Er zijn dus een heleboel redenen waarom juist dit type verwarming zo in trek is, en dat gaat verder dan alleen duurzaamheid. Comfort is een minstens zo belangrijke factor voor wie duurzaam vloerverwarming wilt toepassen.

De voordelen van keramische tegels en vloerverwarming

Het rendement op vloerverwarming is veel beter dan bij andere verwarmingssoorten. Je kunt er dus altijd voor kiezen vloerverwarming aan te schaffen, ongeacht het type vloer dat je wilt. Ga je binnenkort nieuwe tegels aanschaffen? Dan is het bijna een must om er vloerverwarming bij te nemen.

Tegels houden van zichzelf kou vast. In de zomer is dat prettig en ook in de lente heb je er weinig last van. In de winter is het juist fijn om die koude tegels comfortabeler te maken door ze te combineren met vloerverwarming.

Duurzaam vloerverwarming kiezen

Bij Knulst Vloeren kun je niet alleen terecht voor de mooiste kwalitatieve vloeren. Het is ook mogelijk om direct vloerverwarming via ons aan te schaffen. Zo weet je zeker dat vloer en verwarming perfect bij elkaar passen, en het eindresultaat prachtig is. Bovendien heb je één vast aanspreekpunt voor de vloer, de vloerverwarming en het plaatsen. Wel zo overzichtelijk.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Tegels - Nunspeet - Utrecht - Amsterdam -  www.knulst-tegels.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

896