Keramische tegels
of natuursteen?

Gepost op 12 oktober 2021 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Keramische tegels of natuursteen?

U hebt uw oog laten vallen op vloertegels voor bijvoorbeeld uw keuken, badkamer of misschien uw woonkamer. Dan heeft u de keuze uit onder meer natuurstenen vloertegels en keramische vloertegels. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee en hoe maakt u een weloverwogen keuze? In deze blog leest u alles wat u moet weten over de verschillen tussen natuursteen en keramiek.

Wat zijn keramische tegels?

Natuurstenen tegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van steen die in de natuur aanwezig is. Enkele voorbeelden hiervan zijn graniet, marmer en travertin. Elk van deze steensoorten heeft zijn eigen kenmerken en looks. In tegenstelling tot natuursteen, worden keramische tegels in een fabriek geproduceerd. Dit soort tegels worden vervaardigd van natuurlijke grondstoffen als klei, zand en mineralen. Vervolgens worden deze tegels voorzien van een kleur, reliëf en slijtbestendige toplaag. Tot slot worden de tegels op zeer hoge temperatuur gebakken. Het resultaat is een duurzame, extreem sterke en prachtige tegel die nauwelijks van natuursteen te onderscheiden is.

Waarom kiezen voor keramiek?

Moderne keramische tegels zijn nauwelijks te onderscheiden van natuurstenen tegels. Naast dat ze levensecht lijken, heeft keramiek talrijke voordelen ten opzichte van natuursteen.

  • Een keramische tegelvloer is bijvoorbeeld zeer hygiënisch en eenvoudig met water te reinigen;
  • Keramische tegels zijn brandveilig, dus ideaal voor in de keuken;
  • Een keramische tegelvloer is in tegenstelling tot veel andere vloersoorten erg kleurvast en zal nauwelijks verkleuren, zelfs niet wanneer deze in de volle zon ligt;
  • Keramiek is een onderhoudsarme keuze: Enkel stofzuigen en af en toe dweilen volstaan;
  • Keramische tegels zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming doordat keramiek een zeer goede geleider is;
  • Keramische vloertegels zijn dankzij de zeer hoge dichtheid van het materiaal extreem hard en krasbestendig;
  • Een keramische vloer is antislip, zelfs als het nat is! Dit maakt van keramiek een veilig keuze voor vochtige vertrekken zoals de badkamer en keuken;
  • Prijstechnisch is keramiek een aantrekkelijk alternatief voor natuursteen.

Tot slot is een keramische vloer een zeer duurzame keuze. Natuursteen is een natuurlijk product dat wordt gedolven en is dus uitputbaar. De grondstoffen voor de tegels zijn daarentegen abundant aanwezig in de natuur. Daarnaast gaat een keramische vloer een leven lang mee en tot slot is een dergelijke vloer volledig recyclebaar.

Kies voor de kwalitatief hoogwaardige keramische tegels van Knulst

Een keramische vloer heeft een hoop voordelen, maar er zijn wel een aantal punten om te overwegen voordat u over gaat tot de aankoop van keramische tegels. Eén punt is dat keramische vloertegels van verschillende aanbieders onderling veel in kwaliteit kunnen verschillen. Lage kwaliteit keramische tegels zijn namelijk wél krasgevoelig. Het kan voor consumenten lastig zijn om het verschil in kwaliteit vast te stellen. Wanneer u kies voor een keramische vloer van Knulst Vloeren weet u zeker dat u een kwalitatieve vloer in huis haalt. Wij bieden immers niet voor niets 10 jaar garantie op onze vloeren.

Een ander punt om mee te nemen in uw overweging, is dat keramische tegels koud aan kunnen voelen zonder vloerverwarming. Dit is echter eenvoudig op te lossen met vloerverarming, die Knulst Vloeren uiteraard ook levert en installeert. Een ander punt is dat keramische tegels lastig te verwijderen zijn als u een andere vloer wilt leggen. Het is daarom raadzaam om voor keramische tegels te kiezen als u op zoek bent naar een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Meer weten over de keramische tegels van Knulst?

Zit u na het lezen van deze blog alsnog met vragen omtrent keramische tegels of het onderhoud hiervan? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder in uw zoektocht naar de perfecte vloer. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of per e-mail op info@knulst-tegels.nl.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Tegels - Nunspeet - Utrecht - Amsterdam -  www.knulst-tegels.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

896