Trend van het moment:
keramische tegels voor buiten

Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Trend van het moment: keramische tegels voor buiten

Is het tijd voor iets nieuws in je interieur? Wil je een drastische verandering met een modern resultaat? Dan is er een nieuwe trend die je kunt overwegen: tegels doortrekken van de binnenruimte naar buiten. 

Keramische tegels voor buiten worden bijvoorbeeld steeds populairder. Dit type tegel is geschikt voor binnen én buiten, en zorgt daarmee voor eenheid in de woonruimte. 

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels zijn gemaakt van een mengsel van klei, zand en mineralen. Deze worden op zeer hoge temperatuur gebakken - zo ongeveer 1200 graden Celsius. De tegel wordt vervolgens voorzien van een bijzonder kleur of reliëf door een extra glazuurlaag aan te brengen. Dan wordt de tegel nogmaals gebakken voor het mooiste resultaat. Wat je dan krijgt? Een sterke, slijtvaste tegel met een unieke uitstraling.

Dankzij die laatste glazuurlaag is het mogelijk om keramische tegels allerlei uiterlijke kenmerken mee te geven. Je kunt dus variëren in kleur maar ook de structuur van de bovenlaag kan per tegelsoort verschillend zijn. Knulst heeft een groot assortiment aan keramische tegels waar je uit kunt kiezen.

Keramische tegels voor buiten

Het unieke van de keramische tegel is dat deze bovendien goed geschikt is voor buiten de woning. Het is daarmee mogelijk om de stijl van de binnenruimte door te trekken naar de buitenruimte. Dit zien we steeds meer in huidige interieurtrends: dankzij de vloer wordt er eenheid gerealiseerd in de woning én daarbuiten, door bijvoorbeeld de tegels door te leggen over een aangrenzend terras. 

Knulst heeft een prachtig assortiment aan keramische tegels om uit te kiezen. De tegels binnenshuis kunnen tevens door onze experts gelegd worden. Wil je ook keramische tegels buitenshuis leggen? Deze kunnen wij desgewenst meeleveren. 

De voordelen van keramische tegels buiten en binnen

De keramische tegel is dus een type vloer dat je perfect kunt integreren. Dat is natuurlijk niet het enige voordeel van keramische tegels. Ze zijn namelijk onderhoudsvrij, ook als je ze buiten plaatst. Mos en alg hecht niet aan deze tegel, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor groene aanslag. 

Daarnaast heeft de keramische tegel nog een aantal unieke eigenschappen:

  • Slijtvast: keramische tegels slijten amper en zijn extreem sterk. De vloer vervangen? Dat kun je voorlopig van je lijstje schrappen.
  • Verkrijgbaar in iedere print: keramische tegels zijn veelzijdig en verkrijgbaar met eindeloos veel kleuren en prints. 
  • Duurzaam: keramische tegels zijn beter voor de portemonnee en beter voor het milieu. Ze worden ecologisch verantwoord geproduceerd. 
  • Krasbestendig: lelijke krassen op de vloer? Daar hoef je niet bang voor te zijn met keramische tegels.

Ondergrond van keramische tegels

Een keramische tegel kan binnen en buiten gelegd worden, maar vaak moet wel even gekeken worden naar de ondergrond. Dat is één van de belangrijkste factoren bij het leggen van tegels. Je kunt tegels bijvoorbeeld op zand leggen maar ook op beton. Liggen de tegels buiten? Dan is het belangrijk dat de onderlaag waterdoorlatend is. 

Je wilt uiteraard dat voegen gelijk zijn, tegels niet gaan bewegen en het resultaat lang mooi blijft. Daarvoor raden we altijd aan om een professional de tegels te laten leggen. Dat zorgt voor het mooiste resultaat. Tegels plaatsen is een vak en vraagt om expertise. 

Keramische tegels van Knulst

Knulst heeft een breed assortiment van keramische tegels, in een legio van afmetingen. Unieke vormen en patronen zoals visgraat en hexagon zijn ook verkrijgbaar. Knulst legt keramische tegels alleen binnenshuis maar kan desgewenst wel tegels leveren voor in de tuin. Voor buiten is het advies om voor een groot formaat tegel te kiezen. Wil je alleen binnen keramische tegels? Dan is een kleiner formaat ook geschikt.

Bekijk de verschillende soorten tegels van Knulst en laat je inspireren. Je kunt ook een kijkje nemen in onze showroom of het magazine.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Tegels - Nunspeet - Utrecht - Amsterdam -  www.knulst-tegels.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

895