Het onderhoud van
keramische tegels

Gepost op 29 oktober 2021 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Het onderhoud van keramische tegels

Keramische tegels zijn een populair alternatief voor natuurstenen vloertegels. Naast dat keramiek vrijwel dezelfde uitstraling als natuursteen heeft, beschikt keramiek tevens over veel voordelen ten opzichte van natuursteen. Keramische vloertegels zijn bijvoorbeeld veel harder dan natuurstenen vloertegels. Hierdoor is keramiek beter bestand tegen de tand des tijds en invloeden van buitenaf. Een ander voordeel is dat een keramische tegelvloer vrijwel niet verkleurd in de zon en goed te combineren is met vloerverwarming

Maar hoe ziet het onderhoud van een keramische tegelvloer er precies uit? Daar kunnen we vrij kort over zijn. Een keramische tegelvloer is namelijk één van de meest onderhoudsarme vloeren die er bestaat! Regelmatig stofzuigen en dweilen met water (eventueel met een scheutje azijn) volstaat. Mocht uw vloer echt vuil zijn, dan kan deze met een speciale cleaner gereinigd worden. Vermijd echter het gebruik van vloeibare groene zeep, ammoniak of allesreiniger. Deze middelen laten namelijk een vettig filmlaagje achter, wat eenvoudig nieuw vuil aantrekt.

Hoe worden keramische tegels gefabriceerd?

Om te begrijpen waarom keramische tegels veel minder onderhoud vergen dan natuursteen, moeten we naar het productieproces kijken. Keramische tegels worden geproduceerd van natuurlijke grondstoffen zoals zand en klei. Deze klei wordt in de juist vorm geperst en op zeer hoge temperatuur – tussen de 1000 en 1250 graden – afgebakken. Deze intense hitte schroeit alle poriën (kleine gaatjes) in het materiaal dicht. Hierdoor kan vuil niet in de tegel dringen. Het vuil dat zich aan het oppervlakte van de tegel bevindt, kan eenvoudig verwijderd worden. Natuursteen is op zijn beurt veel brosser dan keramiek. Natuurstenen vloertegels zijn hierdoor niet alleen gevoeliger voor schade zoals krassen en breuk, maar vuil kan hierdoor makkelijker in de steen dringen. Vloertegels van natuursteen vergen dan ook veel meer onderhoud.

Geniet uw leven lang van keramische tegels

Keramische tegels zijn een duurzame keuze, want dit soort vloer gaat in principe een leven lang mee. Mocht u op den duur toch iets anders willen? Geen probleem, want keramische vloertegels zijn volledig recyclebaar. Ook wat betreft de grondstoffen is keramiek een duurzamere keuze dan natuursteen. Aangezien de grondstoffen voor klei – voornamelijk zand – abundant aanwezig zijn in de natuur en dus niet schaars, in tegenstelling tot natuursteen. Koopt u uw keramische tegelvloer bij Knulst Vloeren? Dan krijgt u maar liefst 10 jaar garantie op de tegels én op het leggen van deze tegels. Deze flinke garantieperiode zegt alles over de kwaliteit en levensduur van dit type vloer. 

Meer weten over het onderhoud van keramische tegels?

Zit u na het lezen van deze blog alsnog met vragen rondom keramische vloertegels of specifiek het onderhoud van keramische tegels? Neem dan gewoon even contact op met één van onze adviseurs. Zij geven antwoord op al uw vragen en helpen u in uw zoektocht naar de ideale vloer. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of per e-mail op info@knulst-tegels.nl

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Tegels - Nunspeet - Utrecht - Amsterdam -  www.knulst-tegels.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

895