Kies voor het gemak
van keramisch parket

Gepost op 29 oktober 2021 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Kies voor het gemak van keramisch parket

Keramische vloertegels zijn een razend populair alternatief voor natuurstenen vloertegels. Maar wat als u liever een houten vloer heeft? Geen nood, speciaal voor de houtliefhebber die tevens van gemak houdt, bestaat er namelijk keramisch parket. Keramisch parket – ook wel bekend als keramisch hout of houten tegels – heeft alle voordelen van keramische vloertegels maar ook de natuurlijke en warme looks van een parketvloer. Het beste van twee werelden dus. 

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is een vloer die bestaat uit keramische vloertegels met een houtlook toplaag. Keramische tegels worden gemaakt van klei, zand en verschillende chemicaliën. Deze mix wordt vervolgens in de juiste vorm en afmeting geperst en op zeer hoge temperatuur afgebakken – tussen de 1000 en 1250 graden. Na het bakken wordt de toplaag voorzien van de gewenste print, in het geval van keramisch parket houtprint. Eventueel kan de tegel hierna nog voorzien worden van een glazuurlaag, deze laag is nog harder dan de toplaag en zorgt ervoor dat de vloertegel nog beter tegen schade en vuil beschermd is. 

De voordelen van keramisch parket

Een houten vloer is prachtig en een aanwinst voor ieder huis. Maar een houten vloer vergt onderhoud om in goede conditie te blijven. Keramisch parket daarentegen vergt weinig onderhoud, stofzuigen en af en toe even dweilen volstaat. Een ander groot voordeel van keramisch parket is de hoge slijtvastheid ten opzichte van een echte houten vloer, echt hout is immers veel gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Een keramische vloer is ook ideaal in combinatie met een vloerverwarming, iets wat bij een houtenvloer wat meer voeten in de aarde heeft.

Verschillende stijlen keramisch parket

Bij Knulst Vloeren zit u goed voor een ruime keuze aan verschillende stijlen keramisch parket. Het grote voordeel van keramisch parket is dat de print van het hout precies aan kan sluiten bij uw wensen, bij echt hout heeft u minder te kiezen op het gebied van nerven, noesten en andere onregelmatigheden die bij hout horen. Keramisch parket wordt doorgaans geleverd in stroken van verschillende afmetingen zoals 10, 15 en 20 centimeter breed. Dus of u nou op zoek bent naar een chique keramische visgraat parketvloer voor in uw woonkamer of een landelijke keramische houten vloer voor in uw keuken: Keramisch parket is de juiste vloer voor u. 

Koop uw keramisch parket bij Knulst Vloeren

Bent u overtuigd van de vele voordelen die keramisch parket biedt? Bekijk dan onze collectie keramische vloeren op onze website. Heeft u na het lezen van deze blog vragen over keramisch parket of keramische vloeren in het algemeen? Neem dan gewoon even contact op met één van onze adviseurs. Zij geven antwoord op al uw vragen en helpen u met het vinden van de perfect vloer. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of per e-mail op info@knulst-tegels.nl. De vloeren toch liever in levende lijve bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom in Nunspeet.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Tegels - Nunspeet - Utrecht - Amsterdam -  www.knulst-tegels.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

894