Alles wat je wilt weten over
keramische tegels met houtlook

Gepost op 26 april 2022 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Alles wat je wilt weten over keramische tegels met houtlook

Veelzijdig, uniek en praktisch: dat mag je verwachten van keramische tegels. Je kunt geen woontijdschrift meer openslaan of er staat een keramische vloertegel in. Met name de keramische tegels met houtlook zijn ontzettend populair. Houtlook tegels zijn dankzij moderne technieken nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden.

Overweeg je ook keramische tegels met houtlook in je woning te plaatsen maar twijfel je nog? We leggen je graag uit wat de voordelen en kanttekeningen zijn bij dit unieke vloertype.

Wat zijn keramische vloertegels?

Keramische tegels zijn gemaakt van een mengsel van klei, zand en mineralen. Het mengsel wordt op hoge temperatuur gebakken en in de vorm van tegels. Na het bakken worden de tegels bewerkt met glazuur.

Met dat glazuur kun je de tegels een bepaalde uitstraling geven. Zo worden ook houtlook keramische tegels gemaakt. Er zijn ook keramische tegels met de uitstraling van beton of natuursteen.

Keramische tegels met houtlook: net echt

Een houten vloer is prachtig, maar vraagt om onderhoud. Bovendien kun je hout niet zomaar buiten leggen: het is alleen geschikt voor binnenshuis. Keramische tegels met houtlook zijn daarom een mooi alternatief.

Dankzij moderne technieken is het mogelijk om de keramische tegel zo te bewerken dat hij nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Knulst Vloeren werkt alleen samen met de meest hoogwaardige merken. Al onze keramische vloertegels met houtlook zijn dan ook van de hoogste kwaliteit.

De voordelen van keramische houtlook tegels

Houtlook keramische tegels hebben een heleboel voordelen:

  • Ze zijn niet poreus en dus niet gevoelig voor vlekken;
  • Je maakt ze in een handomdraai goed schoon met alleen water en een dweil;
  • Ze zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming;
  • Je plaatst ze zowel binnen- als buitenshuis.

 De uitstraling met hout, met het gemak van een tegel. Dat is wat je krijgt met keramische tegels in houtlook.

Verschillende legpatronen voor keramische tegels

Je bent helemaal verknocht aan de houten vloer omdat je graag een uniek patroon wilt aanbrengen? Misschien heb je wel visgraat parket of een Hongaarse punt gezien, en wil je dit dolgraag ook in je eigen huis. Unieke legpatronen geven een vloer net dat beetje extra voor een echt bijzonder interieur.

Maar wist je dat je keramisch parket ook in al die unieke patronen kunt aanbrengen? Houtlook keramische tegels kun je in visgraat of Hongaarse punt aanbrengen, maar er is nog veel meer mogelijk.

Zo hebben de vloerleggers van Knulst al eerder keramisch parket in Versailles patroon gelegd. Het resultaat is een keramische vloer die niet van echt parket te onderscheiden is.

Onderhoud van keramische tegels met houtlook

Zoals eerder genoemd is keramisch parket of een keramische vloertegel dus niet poreus. Daarmee zijn deze tegels ideaal voor bijvoorbeeld in de keuken. Een vet- of wijnvlek heeft geen blijvende gevolgen voor je prachtige vloer. Je kunt houtlook keramische tegels zelfs in de badkamer leggen.

Bovendien is reiniging relatief simpel. Stofzuigen en af en toe dweilen is meer dan voldoende. Gebruik geen bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen want dat zorgt ervoor dat de vloer sneller veroudert.

De kanttekeningen bij keramische tegels

Het is goed om te realiseren dat de aanschafwaarde van keramische tegels relatief hoog is. Wil je keramische houtlook vloertegels dus door de hele woning plaatsen, dan heeft dat een prijskaartje.

Daarentegen gaan keramische vloertegels een leven lang mee. Tenminste, mits ze goed gelegd zijn. De vloerleggers van Knulst Vloeren hebben ruime ervaring met het plaatsen van keramische tegels en egaliseren van ondergrond. Daarom durven wij ruime garantie te bieden voor het plaatsen en de tegels zelf.

Laat je nieuwe keramische houtlook tegels door Knulst leggen en je geniet tientallen jaren van het prachtige resultaat.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Tegels - Nunspeet - Utrecht - Amsterdam -  www.knulst-tegels.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

894