Keramische Tegels
in de Badkamer

Ga ook voor de ultieme hotelervaring!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keramische badkamervloer

Keuken, toilet en badkamer zijn dé ruimtes waar tegels toegepast worden. Een badkamervloer heeft een aantal vereisten om lang mee te gaan. Zo moet het waterafstotend zijn en op deskundige wijze aangebracht zijn.

En wat zijn dan precies de voordelen van keramische tegels in een badkamer? Ten eerste zijn keramische tegels waterafstotend, wat een vereiste is in een badkamer. In tegenstelling tot natuursteen, hout of PVC kan er lange tijd water op een keramische tegel blijven liggen, zonder dat er iets aan de kwaliteit van de tegel veranderd. Wanneer keramische tegels in de badkamer gelegd worden, kan dit dan ook doorgelegd worden in de natte ruimte. Zowel het douchegedeelte als de droge gedeelten kunnen dan dezelfde vloer zijn. Doordat in de natte en droge gedeeltes dezelfde tegels geplaatst kunnen worden, creëert u één stijl in uw badkamer. U zou er zelfs voor kunnen kiezen om diezelfde tegel ook op de wand te doen, zodat er een chique geheel ontstaat. Mocht u dit geheel nog verder door willen trekken, dan kan dit door te kiezen voor XXL-tegels. Vormen van tot 280 bij 120 cm kunnen dan op uw vloer gelegd worden, zodat er een luxe hoteluitstraling gerealiseerd wordt.

Reiniging van keramische badkamertegels

Naast de luxe uitstraling van keramische tegels zijn ze ook nog eens zeer eenvoudig te reinigen. In tegenstelling tot de natuursteenvarianten kan er eenvoudigweg met water gereinigd worden, zonder allerhande reinigingsvoorschriften. In een badkamer ligt ook kalkaanslag op de loer om toe te slaan. Omdat keramische tegels zelf geen kalk bevatten, is het scala aan reinigingsproducten veel breder dan in het geval van andere, gevoeligere natuurproducten zoals hout en natuursteen. Bent u verzot op natuursteen, maar wegen de nadelen op tegen de voordelen? Dan kunt u met keramische tegels in natuursteenlook waarschijnlijk wel uit de voeten. Alle mogelijke natuursteensoorten zijn ook verkrijgbaar in keramische tegels.

Ideale badkamervloer

Keramische tegels zijn zoals hierboven genoemd voordeliger in onderhoud en reiniging, ideaal voor in een badkamer dus. Ook hout raden we niet aan om in een badkamer te gebruiken. Wilt u toch de look en feel van hout, maar niet de bijbehorende poreusheid en het intensieve onderhoud, dan is keramisch parket voor u de uitkomst. Wederom de slijtvastheid en een eenvoudig te reinigen en onderhouden vloer, gecombineerd met de chique sfeer van hout als badkamervloer.

Alle voordelen nog eens op een rijtje:

  • Waterafstotend;
  • Op je tegel kunnen douchen;
  • Een geheel creëren door vloer en wand hetzelfde te doen;
  • XXL vormen mogelijk;
  • Eenvoudige reiniging;
  • Kalkaanslag verwijderen was nog nooit zo makkelijk;
  • Natuursteenlook en houtlook maar alle voordelen van keramiek.

Showroom en Inspiratie

De vele voordelen van keramische tegels zijn niet op een hand te tellen. Onze adviseurs kunnen u hier nog veel meer over vertellen. Nog meer inspiratie opdoen kan door ons gratis inspiratiemagazine aan te vragen of door onze inspiratie-pagina te bekijken. Wanneer u hier uitgekeken bent, bent u van harte welkom in onze showroom. Een afspraak inplannen kan via 0341-252787 of het contactformulier. Hier kunnen we u alles vertellen over keramische tegels als badkamervloer en u informeren over welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot badkamervloeren. Tot ziens bij Knulst!

914